Την αναβάθμιση του πληροφοριακού του συστήματος για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας με την παρακολούθηση των αποθεμάτων όλων των Τμημάτων και Κλινικών στο Γ.Ν. Λάρισας, παρουσίασε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση.

Η Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Διοικητή κ. Γρηγόριο Βλαχάκη, την Διευθύντρια Διοικητικού-Οικονομικού κα Δήμητρα Σαρακατσάνου και την Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος του Νοσοκομείου κα Μαρία Δαλάκα στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Με το λογισμικό, παρακολουθούνται τα επίπεδα αποθέματος ανά πάσα στιγμή στο Νοσοκομείο και διασφαλίζεται η ορθότητα αξιοποίησής τους από την Διοίκηση. Απόρροια αυτού είναι η ημερήσια παρακολούθηση των αναλωσίμων υλικών στις κλινικές και τα επιμέρους τμήματα για την ορθή διαχείρισή του και την αποφυγή δυσχερειών. Επιπλέον διασφαλίζεται η απαιτούμενη ποσότητα και ποιότητα των υλικών για την λειτουργία του φορέα.

Μέσω αυτού το Γραφείο Διαχείρισης έχει πλήρη εικόνα του αποθέματος όχι μόνο της Κεντρικής Αποθήκης αλλά και των Τμημάτων/Κλινικών προκειμένου να προγραμματιστούν έγκαιρα οι παραγγελίες και να εξασφαλιστεί ο εφοδιασμός του φορέα με υλικά. Βοηθάει στον προσδιορισμό του ελάχιστου αποθέματος που απαιτείται ώστε να προβλεφθούν προβλήματα και να προγραμματιστεί η συχνότητα της παραγγελίας.

Το πληροφοριακό σύστημα παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής, διακίνησης και εξαγωγής του υλικού καθώς και καταγραφής για την παρακολούθησή του. Τα Τμήματα/Κλινικές μετά την σαφή καθοδήγηση από το Τμήμα Πληροφορικής και το Οικονομικό Τμήμα, ενημερώθηκαν για να εκτελούν τις απαραίτητες ενέργειες μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα για την ηλεκτρονική διακίνηση του υλικού τους.

Ο Διοικητής τόνισε πως: « Το Γ.Ν. Λάρισας αλλάζει». Η διαχείριση του αποθέματος είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της απόδοσης του οργανισμού. Η δυνατότητα αυτή διευκολύνει τον έλεγχο του υλικού όπου κάθε τμήμα, οποιαδήποτε χρονική στιγμή με μία εκτύπωση έχει εικόνα για τα πραγματικά αποθέματά του, προσφέροντας σημαντική βοήθεια για τον

προγραμματισμό των παραγγελιών. Στην πραγματικότητα με την σωστή ηλεκτρονική διακίνηση από το εκάστοτε Τμήμα/Κλινική παρέχεται και μια φυσική απογραφή.

Επιπρόσθετα τα οφέλη της αποτελεσματικής διαχείρισης θα είναι: η μείωση του κόστους, η περισσότερη παραγωγικότητα και ο λιγότερος χαμένος χρόνος για αναζήτηση υλικών, εξοικονόμηση χώρου και περισσότερο ικανοποιημένοι ασθενείς».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής κος Γεώργιος Ξενόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε ο Υποδιοικητής της 5ης Υ.ΠΕ κος Σταύρος Παπαγεωργίου ο οποίος τόνισε την αξία της ορθής διαχείρισης των υλικών.