Στην πρώτη αμαξοστοιχία της Hellenic Train 882 για Καλαμπάκα επιβιβάστηκε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για υποδομές και μεταφορές, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως: «Σήμερα έχουμε την επανεκκίνηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας για τη Βόρεια Ελλάδα με μια μικρή χρονική καθυστέρηση. Είμαστε μέσα στο πρόγραμμά μας σε ό,τι αφορά το σύνολο των αμαξοστοιχιών. Απομένει μετά τη σημερινή επανεκκίνηση και ο προαστιακός για το Κιάτο που θα εκκινήσει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας».

Στη συνέχεια ο κ. Γεραπετρίτης ευχαρίστησε «τους εργαζομένους στον ΟΣΕ, στην ΕΡΓΟΣΕ και τη Hellenic Train που υπερέβαλαν εαυτόν για να μπορέσουμε σε μια δύσκολη συνθήκη να αναβαθμίσουμε το επίπεδο ασφάλειας».

«Η πολιτεία μετά το τραγικό δυστύχημα ανέδειξε τρία ζητήματα: το πρώτο ζήτημα να ριχθεί φως στο ζήτημα του δυστυχήματος για να αναδειχθούν οι ευθύνες. Το δεύτερο να υπάρχει επανεκκίνηση με ασφάλεια. Και πράγματι σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας 22 Μαρτίου εκκίνησαν οι πρώτες περιφερειακές αμαξοστοιχίες. Το τρίτο είναι η ανάταξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων σε ένα πιο μόνιμο επίπεδο».

Όπως τόνισε ο υπουργός «έχουμε ήδη αναπτύξει σημαντικές ενέργειες με ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Σημειώνεται πως ο κ. Γεραπετρίτης θα κάνει το δρομολόγιο μέχρι την Οινόη όπου και θα αποβιβαστεί. Ωστόσο περίπου 170 επιβάτες – στην πλειονότητά τους τουρίστες – θα συνεχίσουν έως το τέρμα της διαδρομής με σκοπό να επισκεφτούν τα Μετέωρα.

ethnos.gr