Κοροϊδία χαρακτήρισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την προσωρινή αναστολή, με ημερομηνία λήξης, του κυνηγιού της λαϊκής στέγης και περιουσίας για χρέη και κόκκινα δάνεια προς τις τράπεζες και τα funds στη Θεσσαλία.

Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κατήγγειλε το άθλιο νομοθετικό πλαίσιο που έφτιαξαν όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ που αρπάζει τον μόχθο των λαϊκών οικογενειών που εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων οδηγήθηκαν στο να μην μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Την ίδια ώρα κατήγγειλε την κοροϊδία της κυβέρνησης με τις αποζημιώσεις- ψίχουλα στους πληγέντες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε ένα ευρώ. Σαν αποτέλεσμα οι πληγέντες με δικά τους βάρη προσπαθούν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους, κάτι που μπορεί θα συσσωρεύσει νέα χρέη και υποχρεώσεις.

Ο Γ. Λαμπρούλης κατήγγειλε ακόμα όλους όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια και άφησαν την Θεσσαλία να πνιγεί. ενώ θα μπορούσαν να είχαν πάρει μέτρα για την προστασία του λαού. Αντίθετα, επικαλέστηκαν το κόστος των αντιπλημμυρικών έργων και άφησαν τον λαό έρμαιο.

Επίσης έκανε λόγο για προκλητική εγκατάλειψη πληγέντων και με την καθυστέρηση αποκατάστασης υποδομών, όπως δρόμοι, σχολεία, Κέντρα Υγείας, ύδρευση την οποία απέδωσε στην επιλεκτική ανικανότητα κρατικού μηχανισμού.

Κατέθεσε τα αιτήματα των πληγέντων για γενναία μηνιαία ενίσχυση για τουλάχιστον 6 μήνες, απαλλαγή από μια σειρά φόρους, αποζημίωση στο 100% των καταστροφών, αναστολή αναγκαστικών εκτελέσεων μέχρι τέλους του 2024 και άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας κάτι που απουσιάζει από την συζήτηση.

Τέλος, δήλωσε ότι το ΚΚΕ τοποθετείται στην ψηφοφορία με το «παρών».