Ο 10ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών ολοκληρώνεται με 3 ξεχωριστές εκδηλώσεις την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. 

Την τελευταία βραδιά του Φεστιβάλ, στις 21:00, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος “Μπαρμπής Βοζαλής”, οι Hidden in the Basement, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις Hiraeth και μας καλούν σε μια μαγική, προσβάσιμη σε κοινό με αισθητηριακές αναπηρίες, συναυλία για το closing party του 10ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών.

 Πριν την έναρξη της συναυλίας, στις 19:30, οι διοργανωτές καλούν το κοινό στο κλείσιμο της έκθεσης YOUR JOURNEY στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου του Μύλου του Παππά και την προβολή της ταινίας μικρού μήκους INSIDE, δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή νέων προσφύγων, μεταναστών και αιτούντων άσυλο που μένουν στην πόλη. 

Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των βραβείων του φετινού MPArt OS - Οι Παραστατικές Τέχνες στην Οθόνη και η προβολή των βραβευμένων ταινιών.

Στην προβολή θα παρευρεθούν βραβευμένοι δημιουργοί, δίνοντας την ευκαιρία στους παρόντες και παρούσες να τους γνωρίσουν και να συζητήσουν ανοιχτά μαζί τους. 

Περισσότερα για τη συναυλία:

Οι Hidden in the basement δημιουργήθηκαν το 2007 στη Λάρισα, έχοντας βασικό κίνητρο την αγάπη τους για την μουσική που παίζουν.

Έχοντας ανέβει σε σκηνές σε Ελλάδα, Τουρκία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, σε Headline περιοδίες αλλά και στο πλευρό σημαντικών σχημάτων του ήχου, οι Hidden in the Basement πάντα αποσπούν τα θετικότερα σχόλια για τις ζωντανές εμφανίσεις τους, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια ανεβαστική rock'n'roll ενέργεια, και έναν χεβιμεταλικό τσαμπουκά που σε αφήνει με πεσμένο το σαγόνι. 

Το 2023 πλέον η μπάντα έχοντας στην κατοχή της ένα EP και τρεις full length δίσκους, κυκλοφόρησε και ένα single, το “Four Leaf Clover”,το οποίο δέχθηκε θερμή υποδοχή σε Ελλάδα και εξωτερικό.Οι Hiraeth είναι ένα ακουστικό indie-folk ντουέτο από τη Λάρισα, βασισμένο σε κιθάρα, βιόλα και φωνές. 

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single "The Wall" τον Οκτώβριο του '19 κι έπειτα από ένα χρόνο το πρώτο τους EP. Με εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη,Βόλο και Λάρισα, ξεκινήσανε να παίζουνε το 2017 ενώ το hiraeth γεννήθηκε έναν χρόνο αργότερα.

"Καταλάβαμε πως μέσα από τις διασκευές ψάχνουμε συναισθήματα που υπάρχουν μέσα μας, εκείνα που καμιά φορά δεν μπορείς να τα περιγράψεις ή δεν υπάρχουν πλέον. αλλά τα αναζητάς, ακόμη. Αυτό το "σπίτι", εμείς το βρήκαμε αργότερα στη δική μας μουσική. Σκεφτήκαμε ότι όπως το ψάχνουμε εμείς, θα ψάχνουν κι άλλοι το δικό τους και ίσως να ταυτιστούν με το συναίσθημα που λέγεται hiraeth."

Η συναυλία θα είναι προσβάσιμη με Υπερτιτλισμό για Κωφούς/Βαρήκοους και ζωντανή Ακουστική Περιγραφή της μουσικής σκηνής και των μελών των συγκροτημάτων, ενσωματωμένη στους υπέρτιτλους για Κωφούς/Βαρήκοους.

Είσοδος: 2 ευρώ

*Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας 

Ο 10ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από το ΣΜουΘ και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δ. Λαρισαίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.