Για τα όσα συνέβησαν στο συμβούλιο της Superleague 2 τοποθετήθηκαν οι Λαρισαίοι, πετώντας “καρφιά” για τον φορέα και τις ενέργειες του για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας εν αναμονή και των αποφάσεων της δικαιοσύνης περί χειραγώγησης παιγνίων και στοιχηματισμού, βρίσκει για άλλη μιά φορά το συλλογικό μας θεσμικό φορέα να φάσκει και να αντιφάσκει.

Δηλώνει ότι επιθυμεί διακαώς να αναβαθμιστεί αλλά λαμβάνει αποφάσεις που δυστυχώς συνηγορούν περί του αντιθέτου.

Συγκεκριμένα στο πέμπτο θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης που ήταν και το κυρίαρχο και αφορούσε την «έγκριση προκήρυξης πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2023-2024», μεταξύ των άλλων στο πλάνο της αναβάθμισης του συνολικού προϊόντος συζητήθηκε ορθώς ως όφειλε, η διενέργεια αγώνων play off & play out.

Η θέση της ΑΕΛ που αποτέλεσε και πρόταση εν τέλη στη ψηφοφορία, ήταν να ακολουθηθεί πλήρως το εγκεκριμένο μοντέλο των play off και play out της Super league.
Δυστυχώς το σώμα υπερψήφισε την πρόταση του προεδρείου, βάσει της οποίας και του πρωτόγνωρου μαθηματικού της μοντέλου διεθνώς, “κουρεύει” βαθμολογικά κατά 50% την προσπάθεια του Πρώτου στη τελική κατάταξη των αγώνων της κανονικής διάρκειας.

Αναλυτικά (14) ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Προεδρείου και (5) ομάδες υπέρ της πρότασης της ΑΕΛ.

Το συμπέρασμα είναι ότι εάν πραγματικά επιθυμούμε ένα ανόθευτο πρωτάθλημα, θα πρέπει να το αποδεικνύουμε εμπράκτως και όχι με «τερτίπια». Η ΑΕΛ ανήκει σε εκείνες τις ομάδες που πιστεύουν ότι οι αγώνες και τα πρωταθλήματα οφείλουν να κερδίζονται ή να χάνονται στα γήπεδα και επ’ ουδενί με μέσα αδιαφανή».