Tο Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα στο ξενοδοχείο «Imperial», το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο -Αντάμωμα Θεσσαλών με θέμα «Θεσσαλικός Πολιτισμός και Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες».

Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο - Αντάμωμα Θεσσαλών διοργανώνει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η έναρξη των εργασιών θα γίνει στις 10 το πρωί με χαιρετισμό του προέδρου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γεώργιο Βόμπρα. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το δήμαρχο Λαρισαίων και ομιλίες ομογενών και ομογενειακής νεολαίας, καθώς και αναφορά στη στήριξη της υποψηφιότητας της Λάρισας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα με συλλογή υπογραφών από τον Χάρη Τσίτουρα - συντονιστή του γραφείου υποψηφιότητας.

Κατά την άφιξη των συνέδρων από τις 9:30 έως 10 π.μ. θα προβάλλονται εικόνες από την παλιά Λάρισα και Θεσσαλία με αφήγηση σε θεσσαλικό ιδίωμα από ηλικιωμένα άτομα. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για τα θεσσαλικά προϊόντα που θα εκτίθενται, με τα έντυπα των παραγωγών για τους ομογενείς.

Παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας

Στο πλαίσιο του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ανταμώματος Θεσσαλών 2015 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας, το οποίο θα παρουσιάσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια της Θεσσαλίας, το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Κηποθέατρο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η εν λόγω παράσταση υποστηρίζεται από το γραφείο υποψηφιότητας "Λάρισα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021".