Την ανησυχία του για «φαιδρές και επικίνδυνες» δηλώσεις στελεχών της νέας κυβέρνησης όπως αυτή για «διάλογο με… κουκουλοφόρους» διατύπωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών, εν ώρα υπηρεσίας, που τέλεσε η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας.

Στη δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε τα εξής: 

«Η προσφορά του αστυνομικού σώματος προς την κοινωνία, ιδιαίτερα αυτή την εποχή της έξαρσης του οργανωμένου εγκλήματος και της μεγάλης παραβατικότητας, είναι ανεκτίμητη. Οι γυναίκες και οι άνδρες της αστυνομίας έχουν αποδείξει επανειλημμένως ότι επιτελούν με αυταπάρνηση, ακόμη και με αυτοθυσία το λειτούργημά τους. Άλλωστε, οι πεσόντες αστυνομικοί εν ώρα καθήκοντος, τους οποίους τιμούμε, συνιστούν αδιάψευστο μάρτυρα αυτής της αλήθειας. 

Δυστυχώς, η Πολιτεία σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχει αναγνωρίσει, στο βαθμό που πρέπει, το έργο της αστυνομίας και των ανθρώπων της. Και οπωσδήποτε, δεν μπορεί να μην μας ανησυχούν διάφορες, τουλάχιστον, άστοχες τοποθετήσεις μελών της νέας κυβέρνησης. Όπως για παράδειγμα, η επιθυμία διαλόγου με… κουκουλοφόρους, ή άλλα φαιδρά και επικίνδυνα, τα οποία με ψυχραιμότερη σκέψη, ελπίζω ότι τελικά θα αποσυρθούν από την κυβερνητική ατζέντα».