Αμφισβητεί τον Σαμαρά αλλά δεν τολμάει ούτε να τον κατονομάσει. Ο λόγος για τον Μάξιμο Χαρακόπουλο ο οποίος το Σαββατοκύριακο έκανε τρεις ξεχωριστές παρεμβάσεις στον αθηναϊκό Τύπο (Παραπολιτικά, Realnews, Ελεύθερο Τύπο) όλες με έντονη κριτική και προφανή στόχο την αμφισβήτηση της ηγεσίας. Κάπως έτσι διεξάγεται ο ακήρυχτος πόλεμος κατά του αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία μετά την ήττα στις εκλογές.

Αν βέβαια το πρόβλημα της ΝΔ ήταν ο εκάστοτε αρχηγός θα λύνονταν μάλλον εύκολα. Είναι βαθύτερο και αφορά μια μεγάλη πλειοψηφία ανεπαρκούς πολιτικού προσωπικού το οποίο φέρει ευθύνη και για το χάλι της χώρας και συνάμα είναι ανίκανο να προσφέρει λύσεις για το μέλλον της.

Ο ίδιος ο κ. Χαρακόπουλος υπήρξε αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά το μόνο στίγμα που άφησε ήταν η άνευ λόγου αναστάτωση στο χώρο του φρέσκου γάλακτος.

Μάλλον κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένου του κ. Χαρακόπουλου, καλό θα ήταν να αρχίσουν την κριτική από τον εαυτό τους.

Οι δηλώσεις του Λαρισαίου βουλευτή έχουν ως εξής:

 Realnews:

«Η ΝΔ υπέστη στις εκλογές βαριά ήττα. Όπως προϋπόθεση για μια αποτελεσματική θεραπεία είναι η σωστή διάγνωση της ασθένειας, έτσι είναι αναγκαία για την ανάκαμψη η ουσιαστική και διεξοδική συζήτηση στα όργανα του κόμματος για τα αιτία της ήττας και η απόδοση των ευθυνών. 

Η παράταξη πλήρωσε ακριβά την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, που «θόλωσε» την ιδεολογία της ΝΔ, αλλά και τη λανθασμένη προεκλογική στρατηγική, που δεν ανέδειξε τη «χειροπιαστή ελπίδα» που εμείς προσφέραμε στον ελληνικό λαό σε αντίθεση με τις «φρούδες ελπίδες» του ΣΥΡΙΖΑ». 

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αναμφίβολα οδυνηρό. Το ότι η Νέα Δημοκρατία υποχώρησε δύο μονάδες από τις εκλογές του 2012 δεν μπορεί να συνιστά λόγο ικανοποίησης. Η πραγματικότητα είναι ότι βρεθήκαμε πολύ πίσω από ένα κόμμα το οποίο κινείτο πριν από μόλις λίγα χρόνια μεταξύ κοινοβουλευτικής φθοράς και αφθαρσίας. Είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα. Κάτι δεν κάναμε σωστά. Χάσαμε την επαφή μας με παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα που πάντοτε στήριζαν την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Υπήρξαν λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις, που έπληξαν τη μεσαία τάξη. Και αυτό το πληρώσαμε. Επιπλέον, αντί να αναδείξουμε την προοπτική και τη σταθερότητα, τη χειροπιαστή ελπίδα, επιλέξαμε μια λανθασμένη επικοινωνιακή τακτική, που έδιωξε κόσμο αντί να προσελκύσει. Τώρα, είναι η ώρα του απολογισμού, που πρέπει να γίνει ανοιχτά και χωρίς όρους μέσα στα όργανα του κόμματος. Και βεβαίως η απόδοση ευθυνών. Η κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει προσωπικές στρατηγικές. Όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».  

Παραπολιτικά:   

«Η εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας είναι βαριά. Τόσο εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς από το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της αποδυνάμωσής της σε παραδοσιακά φιλικές της κοινωνικές ομάδες. Θεωρώ ότι οι αιτίες της ήττας εντοπίζονται στη λανθασμένη επικοινωνιακή τακτική, από την οποία έλειψε η θετική προοπτική και η πειστική πολιτική πρόταση, αλλά και στα σοβαρά λάθη που έγιναν στο κυβερνητικό μας έργο και μας αποξένωσαν από την μεσαία τάξη, την ραχοκοκαλιά της παράταξής. Τώρα, οφείλουμε να αναλύσουμε σε ανοιχτή συζήτηση στα αρμόδια όργανα το αποτέλεσμα και να αποδοθούν οι ευθύνες. Για τη χώρα και την παράταξη οι καιροί ου μενετοί!»