Σε συναγερμό παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία εξπρές που χτυπά τη χώρα.

Ευτυχώς μέχρι στιγμής τα φαινόμενα δεν είναι έντονα και δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα στη Θεσσαλία. Χαρακτηριστικό είναι πως η πυροσβεστική δεν είχε καμία κλήση για συμβάν.

Οι περιοχές που δέχθηκαν τις περισσότερες καταιγίδες το βράδυ ήταν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, το Νότιο Πήλιο και η Καρδίτσα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ορισμένοι δρόμοι και να υπάρξουν μικρά προβλήματα με τον ηλεκτρισμό.

Σήμερα αναμένονται καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο ενώ οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα Σάββατο (20-04-24) θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά)
Σποράδες
Νότια Πιερία
Βόρεια Εύβοια
Νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια)
Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)