Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους εκλεγμένους με την Λαϊκή Συσπείρωση, Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ, περιφερειακό σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Στέλιο Χατζηκράχτη, δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου, Νίκο Μπαντόγια, μέλος της Τ.Ε Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, δημοτικό σύμβουλο Τυρνάβου της Λαϊκής Συσπείρωσης και  Γιώργο Σακοράφα, γραμματέα της Κ.Ο Αμπελώνα του ΚΚΕ, επισκέφθηκε σήμερα (13/10/21) τη Ροδιά του Δήμου Τυρνάβου, όπου χτυπήθηκε πρόσφατα από πλημμυρικά φαινόμενα.

Κατά την προχθεσινή βροχόπτωση, δύο ρέματα της Ροδιάς, το ένα διασχίσει το χωριό στη μέση, και το άλλο είναι στις παρυφές, υπερχείλισαν λόγω του ότι δεν είχαν καθαριστεί σε μεγάλο μέρος της διαδρομής τους και έφραξαν σε διάφορα σημεία,  με αποτέλεσμα να κατακλύσουν τα νερά ορισμένα σπίτια, καταστήματα, δρόμους και χωράφια, προκαλώντας αρκετές ζημιές.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι ο καθαρισμός ρεμάτων από την περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν είναι επαρκής, ενώ προβλήματα υπάρχουν σε σχέση με τη μικρή διατομή του εγκιβωτισμένου ρέματος που διασχίζει το χωριό και στα δίκτυα ομβρίων του χωριού που δεν ήταν καθαρισμένα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, θεωρεί ότι και ο οικισμός της Ροδιάς Τυρνάβου πρέπει να κηρυχτεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να αποζημιωθούν γρήγορα στο 100% όσοι υπέστησαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, εμπόρευμα, και οι αγρότες σε καλλιέργειές τους.

Να θυμίσουμε ότι συγκεκριμένο υπόγειο καταστήματος στο κέντρο του χωριού που έπαθε μεγάλη καταστροφή σε εγκαταστάσεις και εμπόρευμα, είχε ξαναπλημμυρίσει το 2006, χωρίς ποτέ να πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση.

Επίσης να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ στο 100% όσοι αγρότες έπαθαν ζημιά από την χαλαζόπτωση στη Ροδιά και στα Δελέρια Τυρνάβου.

Να γίνει άμεσα καθαρισμός των ρεμάτων στην Ροδιά και στα Δελέρια και όσα άλλα είναι ακαθάριστα με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας