Εγκρίθηκε από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου και του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου, συνολικού προυπολογισμού 1.391.000 ευρώ, μετά τη σχετική κατάθεση της μελέτης από την Δημοτική Αρχή Τυρνάβου.

Η πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τίτλο «Ενίσχυση της Ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων στη Θεσσαλία» εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το εργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των ενεργοβόρων δημοσίων κτιρίων στη Θεσσαλία, με σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ενεργειακή απόδοση.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου.

Γ. Κόκουρας

Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας αναφέρει: "Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστό, καθώς η άριστη συνεργασία μας, φέρνει θετικά αποτελέσματα για τον δήμο και την τοπική μας κοινωνία.

Συγχαρητήρια και στις υπηρεσίες μας για την αποτελεσματική δουλειά που κάνουν. Κάθε έργο που απευθύνεται στα νέα παιδιά, στο μέλλον του δήμου, είναι έργο πολλαπλής ωφελιμότητας και μεγάλης σπουδαιότητας.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου και του Γενικού Λυκείου, όπως κι αυτό που προηγήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, εντάσσονται στην ανάγκη για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, που στόχο έχει να μετατρέψει τα σχολεία μας σε σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον κτίρια.

Καταθέσαμε έγκαιρα την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Τυρνάβου, μετά την πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκριση της.

Συνεχίζουμε με ανάλογο δημιουργικό πνεύμα, διότι, όπως έχω αναφέρει επανειλημμένα, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα έργο".