Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας το Σάββατο το πρωί, καθ’ οδόν προς το Νεστόριο είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε το Σάββατο το πρωί, καθ’ οδόν προς το Νεστόριο, συνάντηση με τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, ο οποίος του έθεσε το ζήτημα της έλλειψης εξόδου στον κόμβο Πυργετού, στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, που θα οδηγεί στα παράλια της Λάρισας, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών. Η δημοτική αρχή έχει διατυπώσει το αίτημα της δημιουργίας της εξόδου στον σχετικό κόμβο χωρίς όμως διόδια, τα οποία θα επιβαρύνουν τόσο τους ταξιδιώτες όσο και τους κατοίκους της περιοχής. Ο δήμαρχος έθεσε επίσης και το οξυμένο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί των γύρω χωριών, λόγω των παγετών του Μάρτη - Απρίλη, που οδήγησαν στη μείωση της παραγωγής ελαιών και ελαιόλαδου έως και 90%, με αποτέλεσμα για τα επόμενα χρόνια να μην έχουν εισόδημα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αίτημα του δήμου να δημιουργηθεί η έξοδος στον κόμβο Πυργετού χωρίς διόδια, αλλά και να παρθούν μέτρα στήριξης του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, ζητήματα τα οποία το ΚΚΕ θα αναδείξει και με τις παρεμβάσεις της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Συγκεκριμένα, για τους ελαιοπαραγωγούς το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματά τους για να αποζημιωθούν στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν και να καλυφθεί η απώλεια εισοδήματός τους, να αλλάξει επιτέλους ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτεται το σύνολο των ζημιών στο 100% σε κάθε στάδιο της παραγωγής, από κάθε φυσικό κίνδυνο και ασθένεια, με την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση και την ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους βιοπαλαιστές αγρότες. Να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να εξασφαλιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για το ελαιόλαδο, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς.