Να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο και να τεθεί ξανά σε διαβούλευση με τους κλάδους των επαγγελματιών, ώστε «να λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα κάθε επαγγέλματος και να προβλέπει μέτρα που πραγματικά θα μειώνουν τη φοροδιαφυγή και την φοροαπαλλαγή», ζητούν σε κοινό μέτωπο οι έμποροι, οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι λογιστές κ.α  με συνέντευξη τύπου κάλεσαν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Γιαννακόπουλος “το τεκμαρτό εισόδημα είναι άδικο μέτρο και στοχεύει στη συρρίκνωση των μικρών επιχειρήσεων, το 90% του τζίρου να προέρχεται από το 10% των επιχειρήσεων”.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας Τρύφωνας Τσάτσαρος ζήτησε την απόσυρση του ν/σ, χαρακτηρίζοντας τους εμπνευστές του «αποκομμένους από την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας».

«Οι φαρμακοποιοί ήδη πληρώνουν άδικους φόρους, όπως τα clawback, και τα τεκμήρια θα απειλήσουν με αφανισμό άμεσα ειδικά τα μικρά φαρμακεία», εκτίμησε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Λάρισας Θάνος Κουτσούκης.

«Εν ετει 2023, το κράτος μπορεί με ακρίβεια να ελέγξει και τις αγορές και τις πωλήσεις στα εμπορικά καταστήματα, με το pos, τα τιμολόγια κλπ…», τόνισε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Λάρισας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

ertnews.gr