Στην τακτική μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των αγροτών. 

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στη συνάντηση που είχε εκ νέου με αγρότες και θεσμικούς φορείς του πρωτογενούς τομέα επισημαίνοντας ότι πρέπει να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα στη Θεσσαλία και τους τρόπους την προστασία της από πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως είπε πρέπει να δούμε το θέμα των υδάτινων πόρων που φθίνουν παρά την καταστροφή που έγινε με την κακοκαιρία Daniel.

Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες μας, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «συζητούμε τον μόνιμο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ ώστε να γίνεται με πιο δίκαια κριτήρια και να ωφελούνται πρωτίστως οι κατ' επάγγελμα αγρότες».

«Θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τη στήριξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέας στην Ευρώπη αναγνωρίζοντας ότι η Πράσινη Μετάβαση πρέπει να γίνει αλλά από την άλλη εκφράζοντας ξεκάθαρες επιφυλάξεις για το πώς είχε δρομολογηθεί μέχρι σήμερα γιατί δεν είναι δυνατόν να επιβάλουμε δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και καθιστούν τον ευρωπαϊκό πρωτογενή τομέα μη ανταγωνιστικό».