Η Λάρισα ήταν η έβδομη πόλη μέσα στο 2016 που πήρε τη σκυτάλη στο μεγαλύτερο φιλανθρωπικό δρομικό γεγονός της Ελλάδας και έτρεξε για καλό σκοπό ενισχύοντας τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ της πόλης.

Με συνδιοργανωτές το Δήμο Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, τα Βίκος Street Relays έκαναν μία ακόμα στάση στο ταξίδι τους ανά την Ελλάδα όπου εκατοντάδες δρομείς συμμετείχαν σε μία πολύ όμορφη διαδρομή στο κέντρο της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Στους πρωταγωνιστές και πολλοί διακεκριμένοι Λαρισαίοι αθλητές, όπως η Γωγώ Κοκλώνη και ο Στέλιος Δημότσιος, αλλά ακόμη περισσότεροι συμμετέχοντες από συλλόγους κλασικού αθλητισμού της πόλης, οι οποίοι μετέφεραν το μήνυμα πως όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το ποσό της κοινωνικής προσφοράς των σκυταλοδρομιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, κ.Αθανάσιος Παιδής, έτρεξε συμβολικά μαζί με τη μικρή Μαρία, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Παρόντες ήταν δρομείς όχι μόνο από περιοχές του νομού Λάρισας όπως τον Τύρναβο, την Ελασσόνα αλλά και από τον Βόλο, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα οι οποίοι στήριξαν εμπράκτως την ιδέα του αθλητικού τουρισμού.

Βραβρεύτηκε για την προσφορά της η Κοκλώνη

Η Γωγώ Κοκλώνη, 6η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2001 στα 4×100μ., Πρωταθλήτρια Ευρώπης νέων το 2003 στα 100μ., δεύτερη Πρωταθλήτρια Ευρώπης κλειστού το 2005 και τρίτη το 2002 στα 60μ., που ήταν και τιμώμενο πρόσωπο των αγώνων, καθώς βραβεύτηκε από τον ΣΕΕΔΑ (Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών) για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό, τόνισε: «Είναι ευτυχής συγκυρία που με βραβεύει ο ΣΕΕΔΑ μέσα στην πόλη μου και μάλιστα την απονομή την κάνει ο παλιός συναθλητής και φίλος μου, Στέλιος Δημότσιος. Όσο αυξάνεται ο κόσμος που ασχολείται με τον αθλητισμό τόσο θα δυναμώνει η αθλητική παιδεία και η κουλτούρα των γονιών. Έτσι θα μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στον άθλημά μου – τον στίβο».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Απόστολος Γούλας, που πρωτοστάτησε στο να ενταχθεί και η Λάρισα στην πανελλαδική σειρά των σκυταλοδορμιών δρόμου, τόνισε: «Από τη στιγμή που φέτος πήραμε τη σκυτάλη θα καθιερώσουμε ως θεσμό τα Βίκος Street Relays και κάθε χρόνο θα δυναμώνουμε την παρουσία του στην πόλη γεννώντας νέους δρομείς!».

Από τη Λάρισα δε θα μπορούσε να λείψει ο Μάκης Καλαράς αφού παίρνει τη σκυτάλη και τρέχει σε όλους τους αγώνες Βίκος Street Relays ανά την Ελλάδα. Ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που έχει πάρει μέρος σε θερινούς και χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες σημείωσε: «Ο προσωπικός μου στόχος αλλά και του συλλόγου «Περπατώ» είναι να παρακινήσουμε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ώστε να συμμετέχουν σε τέτοιους είδους αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Έτσι θα επανενταχθούν στην κοινωνία και θα δουν τον εαυτό του σε δραστηριότητες μαζικού αθλητισμού».

Μεγάλη συμμετοχή της Novasports Running Team

Η Novasports Running Team ακολουθεί από την αρχή τα Βίκος Street Relays, σε όλες τις πόλεις τις οποίες επισκέπτεται η διοργάνωση. Στον αγώνα της Λάρισας, οι συμμετοχές της  ομάδας των καναλιών Novasports έσπασαν κάθε ρεκόρ, με τα μπλε μπλουζάκια της Novasports Running Team να πλημμυρίζουν κυριολεκτικά τόσο την Κεντρική Πλατεία όσο και τα υπόλοιπα σημεία της διαδρομής.»

Θεσμός τα Βίκος Street Relays για τη Λάρισα

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αθανάσιος Παιδής, σημείωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που μετά από τρία χρόνια η σκυτάλη ήρθε για πρώτη φορά στη Λάρισα. Θέλουμε να υπάρχουν τέτοιες διοργανώσεις οι οποίες παρακινούν τον κόσμο να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες και μάλιστα για καλό σκοπό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει και είναι κοντά σε τέτοιου τύπου αθλητικές εκδηλώσεις. Μαζί με τον Δήμο Λάρισας θα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός τέτοιου σημαντικού θεσμού, όπως είναι τα Βίκος Street Relays. Η πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και η χαρά στα πρόσωπα των δρομέων πολλαπλασιάζει τη δική μας επιθυμία και υποχρέωση για να στηρίζουμε τέτοιες δραστηριότητες».

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής, κ. Μιχάλης Αναστασίου, στάθηκε στην παρουσία του κόσμου σημειώνοντας: «Είμαι ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή των Λαρισαίων και με το γεγονός πως ο κόσμος στηρίζει προσπάθειες που γίνονται για κοινωνικό σκοπό. Είναι σημαντικό όλοι να έχουν ευκαιρίες και αφορμές για άσκηση. Είμαστε μία πόλη με αθλητική κουλτούρα και παράδοση. Αυτές οι διοργανώσεις μάς βοηθούν να προβληθεί η πόλη μας σε πανελλήνιο επίπεδο».

Οι πρώτοι νικητές στη Λάρισα

4x2000μ.:

Άνδρες: Δημοσθένης Δοΰκας, Κων/νος Νέλλας, Θεόφιλος Λεπενιώτης, Αθανάσιος Χαύδας

Γυναίκες: Βασιλική Χατζηνίκου, Κλαίρη Σακελλαρίου, Θαλάσσια Γκισάκη,Έλενα Σαράφη

Μικτή: Γεωργία Αποστολοπούλου, Βασίλης Ματσούκας, Κων/νος Σταμούλης, Νικόλαος Πούλιος

2x5000μ.:

Άνδρες: Χρήστος Ζησόλπουλος, Βασίλειος Κανάκης

Γυναίκες: Κερασία Αετοπούλου, Βασιλική Παρασκευαϊδη

Μικτή: Αργύρης Τιτώνης, Βάσω Αβδηλα

10 χλμ:

Άνδρες: Αλέξης Παπαλεξίου

Γυναίκες: Φανή Τσαγκούλη

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα relays.gr