Είναι σαφές ότι ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας που θα κρίνει πολλά για την πορεία της πανδημίας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μέτρα αυτοπροστασίας. Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λάρισα, αφού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο υπάρχουν μόλις 4 κενά κρεβάτια στη ΜΕΘ.

Ο καθηγητής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Κώστας Γουργουλιάνης, προέβλεψε ότι θα είναι πολύ δύσκολος ο Μάρτης, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη Λάρισα εδώ και ημέρες είναι μεγάλος.

Όπως επεσήμανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι έτοιμοι να αναπτύξουν – όπως έγινε και στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας – φορητούς αναπνευστήρες σε κλίνες που δεν εντάσσονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή φροντίδα των ασθενών.

Ο κ. Γουργουλιάνης πρόσθεσε ότι με τα κρούσματα στα ύψη δεν είναι συνετό να έχουμε πλήρη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων, ωστόσο, επανέλαβε πως ο τρόπος που διαχειριζόμαστε εδώ και αρκετούς μήνες την κατάσταση είναι λάθος. Θα πρέπει όπως υποστήριξε να επιτρέπεται στους πολίτες να είναι περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς παρά σε εσωτερικούς χώρους.

e-thessalia.gr