Με την “Καμηλοπάρδαλη” από την ομάδα θεάτρου κούκλας Hop Signor, ανοίγει το Σάββατο  23 Οκτωβρίου στις 18:30 και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 12:00 στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο, το  6ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας που συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα. 

«Δε θυμάμαι αν υπήρξα πρώτα κουμπαράς ή καμηλοπάρδαλη. Με ταΐζουν κέρματα, μα ποτέ δεν τα χωνεύω. Ξέρω πως όλα κάποτε θα γίνουν μικρά κομμάτια. Νομίσματα αντηχούν στην κοιλιά μου κι εγώ ολοένα βαραίνω. Κάθε βράδυ ονειρεύομαι πως είμαι λούτρινη και μ' αγκαλιάζουν… πως τρέχω ανάμεσα σε δέντρα με ψηλές κορυφές» .

Ένας κουμπαράς με μορφή καμηλοπάρδαλης αλλάζει χέρια και ζωντανεύει στη φαντασία δύο διαφορετικών ηρώων. Χωρίς αυτόν, ένα μικρό παιδί θα έχανε έναν μοναδικό φίλο κι αργότερα, ένας ενήλικας λάτρης του ουρανού και των πουλιών, δεν θα έφτανε ποτέ τόσο ψηλά. 

Μπορεί άραγε ένας κουμπαράς να είναι κάτι περισσότερο από ένα κουτί για κέρματα;

Κούκλες και κουκλοπαίκτες ταξιδεύουν σ’ έναν κόσμο, όπου η ζωή φανερώνεται σε οποιοδήποτε αντικείμενο μας ξυπνά τις αισθήσεις και μας γεννά
συναισθήματα. Μία ιστορία, που ξετυλίγεται γύρω από τη συντροφικότητα και τη φιλία, συνδέοντας ιδιαίτερα πλάσματα με την ικανότητά τους ν' αγαπάνε και να ονειρεύονται.

Η “Καμηλοπάρδαλη” είναι μία παράσταση με επιτραπέζιες κούκλες και τους κουκλοπαίκτες να συμμετέχουν στη δράση. Η σκηνική της αφήγηση βασίζεται στη ρεαλιστική κίνηση της κούκλας, στη χρήση πρωτότυπης μουσικής και στον ειδικά σχεδιασμένο φωτισμό.

Η ομάδα θεάτρου κούκλας Hop Signor δημιουργήθηκε το 2012 από την Ευγενία Τσιχλιά και τον Θάνο Σιώρη. Αντλεί την έμπνευσή της από την τέχνη του κουκλοθέατρου, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί ιστορικά και εξελίσσεται μέσα από σύγχρονους πειραματισμούς.

Η ομάδα έχει διακριθεί σε Ελλάδα κι εξωτερικό με το βραβείο καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας και πρώτου γυναικείου ρόλου για την εμψύχωση
μαριονέτας.

Συντελεστές:

Σενάριο: Ευγενία Τσιχλιά , Θάνος Σιώρης
Σκηνοθεσία: Ευγενία Τσιχλιά , Θάνος Σιώρης
Βοηθός σκηνοθεσίας: Michel Villée
Κατασκευές: Θάνος Σιώρης , Ευγενία Τσιχλιά
Σύμβουλοι φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα, Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Άγγελος Αγγελίδης, Αντώνης Σκαμνάκης, Μιχάλης Καλκάνης
Παίζουν: Ευγενία Τσιχλιά, Θάνος Σιώρης
Διάρκεια: 45 λεπτά
Ηλικίες: 5+

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης σε όλες τις εκδηλώσεις.

Για κρατήσεις καλείτε στο γνωστό κουκλοτηλέφωνο 2410251657 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα στο fb.

*Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ τις εκδηλώσεις μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με
τις ταυτότητές τους και τα παιδιά έως 12 ετών με self test.