Κάλεσμα στην κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τα πραγματικά προβλήματα της εστίασης που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά θύματα της πανδημίας, απηύθυνε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας κ.κ. Νίκο Αθανασούλη, Βασίλη Λιάπη και Κώστα Νούσιο.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα την ευκαιρία για μία ακόμη φορά, γιατί οι επαφές μας είναι εξαιρετικά συχνές όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, να συζητήσω με τα μέλη του ΣΙΚΑΕΛ και να επικαιροποιήσω την εικόνα που επικρατεί στο χώρο της εστίασης και στη Λάρισα.

Μία εστίαση που είναι κυριολεκτικά ο μεγάλος οικονομικός ασθενής αυτής της ιδιαίτερης υγειονομικής κατάστασης, αλλά που η κυβέρνηση επιχειρεί διαρκώς είτε να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του με ημίμετρα, είτε ενίοτε να τον χρησιμοποιεί ως αποδιοπομπαίο τράγο της δικής της ανυπαρξίας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των όσων λέω, είναι η μετατόπιση της ευθύνης των ελέγχων στα καταστήματα, χωρίς όμως η ευθύνη να πηγαίνει εκεί που πραγματικά θα έπρεπε, δηλαδή στους παραβάτες. 

Επιπρόσθετα, χρειάζονται πιο γενναίες αποφάσεις από το οικονομικό επιτελείο σε ότι αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή, αλλά και σε μία ουσιαστική δέσμη μέτρων που θα ανταποκρίνεται ρεαλιστικά στις ανάγκες και θα σταματήσει την αιμορραγία του κλάδου, όπως η επιδότηση του ενεργειακού κόστους, του ενοικίου και επιτέλους να σταματήσει ο καταλογισμός των εργοδοτικών εισφορών για όλη τη διάρκεια της καραντίνας.

Δεν είναι δυνατό να λέμε ότι βρισκόμαστε σε «πόλεμο» και την ίδια ώρα να έχουμε απαιτήσεις «κανονικότητας» από την κοινωνία» κατέληξε.