Ξεκινούν από την προσεχή Κυριακή 3 Οκτωβρίου οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, που θα γίνονται σε προαύλιους χώρους ιερών ναών της Λάρισας, μετά την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. 

Οι εμβολιασμοί την Κυριακή θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή της η Ι.Μητρόπολη, αναφέροντας τα εξής σχετικά με την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να εμβολιασθούν:

"Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου «υπενθυμίζει ότι την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, κινητή μονάδα εμβολιασμών θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, προκειμένου όσοι επιθυμούν, ελεύθερα να προσέλθουν και να εμβολιασθούν θωρακίζοντας την υγεία τους έναντι της πανδημίας.

Η κίνηση αυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας αποσκοπεί στην ανάδειξη του μηνύματος του Χριστού μας, ο οποίος θυσιάστηκε υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας.

Η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει τίς θερμές της ευχαριστίες στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για την υποδειγματική συνεργασία και την απόλυτη προσήλωσή τους στην επίτευξη του σκοπού, πού δεν είναι άλλος από την αποτροπή επιπλέον απωλειών συνανθρώπων μας από τον φονικό ιο COVID-19.

Τέλος, παρακαλεί όσους συμπολίτες μας αποφασίσουν αφού συμβουλευθούν τον γιατρό τους να εμβολιασθούν, να επικοινωνήσουν με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου στο τηλ. 2410-617685 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@imlarisis.gr, προκειμένου δηλώνοντας μόνο το όνομά τους να δημιουργηθεί σειρά προτεραιότητας και να παραγγελθεί αντίστοιχος αριθμός εμβολίων.

Σέ κάθε περίπτωση, στην κινητή μονάδα θα υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός εμβολίων, ώστε να καλυφθούν και όσοι δεν επιθυμούν να δηλώσουν το όνομά τους.

Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την οργάνωση της δράσης, θα καταστραφούν δε ευθύς αμέσως. Κατά τα λοιπά ἡ καταγραφή των εμβολιασμών αποτελεί μέριμνα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, την οποία ακόμη μία φορά ευχαριστούμε".