Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας επισκέφτηκαν 14 Πολωνοί μαθητές της Γ΄Λυκείου και 6 μαθητές της Β' Λυκείου από το 1ο Λύκειο Ελασσόνας στο πλαίσιο του προγράμματος erasmus+.
Τους μαθητές που συνόδευαν οι Πολωνοί εκπαιδευτικοί Adam Stepinski και Boguslow Lubanski, η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος Μαρία Σδρένια και η καθηγήτρια Ελένη Σαμαρά, καλωσόρισαν ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Γιάννης Μπέφας και η γραμματέας του συλλόγου Κατερίνα Εμμανουήλ.
 Τα παιδιά παρακολούθησαν την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε από την αρχαιολόγο-μουσειολόγο Άννα Ιακωβίδου, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συμμετείχαν στη συζήτηση με αντίστοιχες ιστορίες από την κατοχή της Πολωνίας.
Κοινό σημείο αναφοράς των δύο χωρών αναδείχθηκε ο αγώνας και η αντίσταση εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τον επόμενο μήνα οι μαθητές του Λυκείου Ελασσόνας θα ταξιδέψουν στην Πολωνία όπου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον ιστορικό χώρο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.