Ερώτηση και παρέμβαση με αίτημα,  κατέθεσε προς τους  Υπουργούς Εσωτερικών και  Υποδομών -Μεταφορών η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, για το χρονίζον θέμα της έλλειψης ταχυδρομείου στον Πλατύκαμπο και σε άλλα  χωριά του δήμου Κιλελέρ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι και κυρίως οι ηλικιωμένοι των χωριών, που παραλαμβάνουν τις συντάξεις τους σε τριτοκοσμικές συνθήκες. 

Η κ. Λιακούλη , επισημαίνει ότι αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικών της Κυβέρνησης που απαξιώνει φορείς που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες και τονίζει τα εξής: 

«Πριν από λίγους μήνες (6/05/2021), με ερώτησή μου προς την Κυβέρνηση, μετέφερα με αγωνία την έντονη ανησυχία μου, για την υποβάθμιση των  παρεχόμενων υπηρεσιών των ΕΛΤΑ και την πτώση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η οποία γίνεται όλο και πιο αισθητή στο ν. Λάρισας, εξαιτίας της μεγάλης μείωσης των ταχυδρόμων, αλλά και των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ, που έχουν αφήσει την περιοχή με ελάχιστους  διανομείς, οι οποίοι ούτε κατά διάνοια αρκούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της. 

Ενάμισυ περίπου χρόνο πριν (04/06/2020), έφερα επίσης στη Βουλή την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων τριών μεγάλων χωριών του Δήμου Κιλελέρ στο ν. Λάρισας και συγκεκριμένα του Πλατυκάμπου, της Γαλήνης και του Μελισσοχωρίου, οι οποίοι κατήγγειλαν την προβληματική έως και ανύπαρκτη εξυπηρέτησή τους από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Σήμερα, επανέρχομαι, διότι όχι μόνο η κατάσταση δεν διορθώθηκε, αλλά επιδεινώθηκε και οι συνθήκες που καλούνται οι κάτοικοι των χωριών μας να  αντιμετωπίσουν, είναι τριτοκοσμικές, αφού  έρχονται στη Λάρισα για  να λάβουν τη συστημένη αλληλογραφία τους που βρίσκεται στα αζήτητα μηνών, είτε παραλαμβάνουν  ληξιπρόθεσμους  λογαριασμούς, με ό,τι οικονομικές επιβαρύνσεις αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια ώρα, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν στην πλειονότητά τους, σοβαρά κινητικά προβλήματα, αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε αποθηκευτικό χώρο και να περιμένουν στην ουρά,  για να λάβουν τη σύνταξή τους! 

Είναι απαράδεκτο, εν έτει 2021, να συζητούμε το δικαίωμα στην λήψη αλληλογραφίας πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είναι  ηλικιωμένοι και συνεπώς μη εξοικειωμένοι με τις ευκολίες της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Ζητώ την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για να λυθεί το ζήτημα της ασφαλούς διακίνησης της αλληλογραφίας των κατοίκων του Δήμου Κιλελέρ και της εξυπηρέτησης των συνταξιούχων οι οποίοι ταλαιπωρούνται κατά τρόπο πρωτοφανή, ενώ παράλληλα, επισημαίνω ξανά την υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στο νομό Λάρισας και την άμεση αναγκαιότητα να δημιουργηθεί σύγχρονο δίκτυο διανομών, με ευρωπαϊκά πρότυπα»