Για πολλοστή φορά παρεμβαίνει με ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την ανάγκη ενίσχυσης του «Αχιλλοπούλειου» νοσοκομείου Βόλου, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, με αφορμή αυτή τη φορά τον θάνατο 61χρονης γυναίκας που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, ωστόσο, δεν υπήρχε κλίνη ΜΕΘ, προκειμένου να νοσηλευτεί.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ερώτησης της Λαρισαίας βουλευτή:

«Επανέρχομαι με την παρούσα μου και σε συνέχεια παλαιότερων σχετικών μου παρεμβάσεων (αρ. πρωτ.   ερωτήσεων: 2294/2-12-2020, 2302/2-12-2020, 2703/15-12-2020,9612 και 3026/5-01-2021) στην ανάγκη  άμεσης ενίσχυσης του Νοσοκομείου Βόλου και ειδικότερα του Νευροχειρουργικού Τμήματός του, καθώς είναι γνωστό ότι εδώ και πολλούς μήνες, το «Αχιλλοπούλειο» ταλανίζεται από τραγική υποστελέχωση, η οποία σε συγκεκριμένες κλινικές αγγίζει ακόμη και το 50%.

Ομολογουμένως, η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού εδώ και ένα χρόνο και η πορεία του τρίτου συνεχιζόμενου κύματος αυτής στη χώρα μας, ανέδειξε για πολλοστή φορά, με τον χειρότερο τρόπο την ασφυκτική πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και την έλλειψη διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ, οι οποίες έχουν επιστρατευτεί σχεδόν αποκλειστικά για ασθενείς covid-19,ενώ οι λοιπές αιτίες νοσηρότητας πολλές φορές παραβλέπονται.

Τελευταία τραγική απόδειξη, η απώλεια ενός συνανθρώπου μας στο ‘’Αχιλλοπούλειο’’ Νοσοκομείο του Βόλου και συγκεκριμένα μιας 61χρονης που είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό και υπέκυψε ελλείψει κλίνης ΜΕΘ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία και υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, καθώς η κατάστασή της κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρή.

Δυστυχώς, μετά το χειρουργείο, οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι η ασθενής έπρεπε να νοσηλευτεί σε κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ),κατάλληλο για νευροχειρουργικά περιστατικά, το οποίο όμως δεν ήταν διαθέσιμο στο Νοσοκομείο Βόλου αφού όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι αποκλειστικά προορισμένες για ασθενείςcovid».

Δεδομένου ότι το ανωτέρω τραγικό συμβάν στο Νοσοκομείο του Βόλου, είναι ενδεικτικό της υπάρχουσας κατάστασης, αφού καταδεικνύει στην πράξη την αδυναμία αντιμετώπισης σοβαρών νευροχειρουργικών παθήσεων, όπως κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκεφαλικές αιμορραγίες, αλλά κι επειδή αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει ουσιαστική μέριμνα και σχεδιασμός για την μετέπειτα νοσηλεία των χειρουργημένων ασθενών  που χρήζουν άμεσης ανάγκης σε κλίνες ΜΕΘ, ρωτώ τον κ. Υπουργό για το αν είναι ενήμερος για τη ζοφερή εικόνα υπολειτουργίας στο Νοσοκομείο του Βόλου και  το πρωτοφανές τραγικό αυτό περιστατικό που στοίχισε την ζωή ενός συνανθρώπου μας, καθώς και αν είναι διατεθειμένος να μεριμνήσει για την ενίσχυση και την απρόσκοπτη παροχή περίθαλψης για ολόκληρο τον πληθυσμό που υπάγεται υγειονομικά στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, ώστε να μη γίνουμε ξανά  μάρτυρες μιας τόσο τραγικής και άδικης απώλειας ανθρώπινης ζωής»