Ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών επέβαλλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων σε 63χρονο πρώην προϊστάμενο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην περιοχή της Λάρισας, ο οποίος κατηγορούνταν για τον βιασμό μίας 46χρονης Λαρισαίας εκπαιδευτικού.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, με την έδρα και τους ενόρκους να υιοθετούν την πρόταση της Εισαγγελέα και να καταδικάζουν ομόφωνα  τον κατηγορούμενο για τετελεσμένο βιασμό με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η έφεση έχει αναστέλλουσα ισχύ που σημαίνει πως ο 63χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση που εκτυλίχθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, στα παράλια του Αγιόκαμπου.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μήνυσης που είχε υποβάλλει η 46χρονη πρώην συνεργάτιδα του εκπαιδευτικού, τότε, κι ενώ είχαν βγει για νυχτερινή διασκέδαση στον Αγιόκαμπο, εκείνος την εξανάγκασε με σωματική βία σε επιχείρηση και ανοχή γενετήσιων πράξεων μέσα στο αυτοκίνητό του, προσβάλλοντας έτσι τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Ο 63χρονος και η 46χρονη, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του πρώην στελέχους, ο οποίος με τη φυσική του δύναμη έκαμψε την αντίσταση της καθηγήτριας και προχώρησε σε πράξεις που περιγράφονται αναλυτικά στη μηνυτήρια αναφορά.