Ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει προφανώς τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όπως φάνηκε στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο τονίζουν οι εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών, εκφράζοντας την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, αρκετές επιχειρήσεις δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας, μιας και τα χρήματα που εισπράττουν παραμένουν δεσμευμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς για τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
«Ρωτήσαμε για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τον Υπουργό Οικονομίας, κο Παπαδημητρίου, αλλά απάντηση δεν πήραμε. Αντιθέτως ακούγαμε συνεχώς για μεγάλες επενδύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών Λάρισας, Δημήτρης Παληογιάννης, περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σε τοπικό επίπεδο. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το πρόσημο παραμένει αρνητικό σε ό,τι αφορά τη λειτουργία και το κλείσιμο επιχειρήσεων.
Όσον αφορά τις εισπράξεις που παραμένουν δεσμευμένες, το πρόβλημα πηγάζει από τις πληρωμές με POS και τη μη ύπαρξη ακατάσχετου λογαριασμού, την ώρα που φορολογικά και ασφαλιστικά οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες δηλώνουν εξουθενωμένοι.

thessaliatv.gr