«Είστε εδώ, παραγωγοί, που κοπιάζετε 365 μέρες τον χρόνο, κάτω από αντίξοες συνθήκες, ώστε να παράξετε  αυτό το προϊόν που ταξιδεύει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Το λιγότερο λοιπόν, που οφείλει η πολιτεία να σας παρέχει, είναι σταθερό οικονομικό περιβάλλον και συνθήκες ανάπτυξης και βελτίωσης της παραγωγής.

Δεν μου αρέσει να κρύβομαι. Έγιναν διαχρονικά, πολλά και σημαντικά λάθη στην αντιμετώπιση του πρωτογενούς τομέα, αυτό που συμβαίνει όμως, σήμερα, δεν έχει προηγούμενο». 

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 4ης Πανδημοτικής Γιορτής Ελιάς του Δήμου Τεμπών, στους Γόννους.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη του διοργανωτές γιατί έχουν καταφέρει να κάνουν την συγκεκριμένη Γιορτή, θεσμό, για ολόκληρη την περιοχή και όχι μόνο, αναφέρθηκε εκτενώς στην Κυβερνητική πολιτική, λέγοντας:

«Η επίθεση που δέχεται ο πρωτογενής τομέας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι απίστευτης αγριότητας. 

- Καταργούν τον ΟΓΑ

- Τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές

- Αυξάνουν το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια

- Καθυστερούν τις αποζημιώσεις

- Καταργούν την επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο

- Φορολογούν τις επιδοτήσεις

- Δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να συνεχιστούν οι αποζημιώσεις για τις συνέπειες από το Ρωσικό εμπάργκο

- Αυξάνουν το ΦΠΑ στο κρασί

- Αυξάνουν υπέρμετρα την φορολόγηση των αγροτών.

Τώρα αντιλαμβάνονται όλοι, από τη μια το μέγεθος της απάτης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και από την άλλη, το σύνολο των προσπαθειών, που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να διατηρηθούν αυτά που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένα».

Αναφερόμενος τέλος, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στον πρωτογενή τομέα, επεσήμανε:

«Η ελιά, σύμβολο της Ελλάδας και των Ελλήνων, παρά την οικονομική κρίση, αντιστέκεται και αντέχει, όπως και όλοι οι Έλληνες. Το θέμα λοιπόν είναι, όχι μόνο πως θα αντέξουμε, αλλά κυρίως  τι θα πρέπει να γίνει ώστε να “φύγουμε μπροστά”. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα υπάρχουν. Η “ανθεκτικότητα” των προϊόντων μας εν μέσω κρίσης, δείχνει τον δρόμο. Είναι πλέον στο χέρι του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, ή να συνεχίσουμε με ιδεοληψίες και αυταπάτες ή να γυρίσουμε σελίδα, μέσα από σκληρή δουλειά και αλήθειες, ώστε να ξαναβρούμε τον δρόμο μας».