Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα Δευτέρα και από τα βόρεια, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά:
Σήμερα Δευτέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν από τις απογευματινές ώρες την Ήπειρο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα τη δυτική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες πιθανώς πρόσκαιρα θα επηρεαστούν τα βορειότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και τα νησιά του βορείου Αιγαίου
Αύριο Τρίτη κακοκαιρία θα επικρατήσει κατά διαστήματα μέχρι τις βραδινές ώρες στη Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παράλληλα τα ένοτνα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν τις πρωινές ώρες πιθανώς τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.
Την Τετάρτη η κακοκαιρία θα επεκταθεί τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα σε όλα τα ηπειρωτικά.
Την Πέμπτη η κακοκαιρία θα επηρεάσει κατά διαστήματα μέχρι και τις βραδινές ώρες την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες της εβδομάδας με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

naftemporiki.gr