Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου (ΠΚΠΦΠ & ΦΕ Βόλου) με σχετική ανακοίνωσή της ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.

Οπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, "στην παρούσα χρονική περίοδο, οι πρώιμες βαμβακοφυτείες βρίσκονται στο στάδιο του ανοίγματος περίπου του 20-50% των καψών (καρυδιών). Η παραγωγή είναι οψιμότερη σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών στην Π.Ε. Λάρισας.

Κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, τόσο το πράσινο όσο και το ρόδινο σκουλήκι έκαναν αισθητή την παρουσίας τους στις βαμβακοκαλλιέργειες της Π.Ε. Λάρισας, εμφανίζοντας υψηλά επίπεδα συλλήψεων πεταλούδων στις φερομονικές παγίδες από τα τέλη κιόλας Ιουνίου.

Οι βαμβακοπαραγωγοί που παρακολουθούσαν επισταμένως τις καλλιέργειές τους και πραγματοποίησαν έγκαιρα τις απαραίτητες φυτοπροστατευτικές επεμβάσεις, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα τόσο από το πράσινο όσο και από το ρόδινο σκουλήκι".