Ο Δήμος Αγιάς στα πλαίσια του Δικτύου Μεταφοράς Καλής Πρακτικής «Volunteering Cities+» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III μετείχε στην Εναρκτήρια Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2021 στον Δήμο Αθηένου στην Κύπρο.

Στο έργο συμμετέχουν 5 Δήμοι από 5 ευρωπαϊκές χώρες με επικεφαλή εταίρο τον Δήμο Αθηένου από την Κύπρο. 

Αναλυτικά συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Αγιάς από την Ελλάδα, Aljustrel από την Πορτογαλία, Banska Stiavnica από την Σλοβακία και Vilani από τη Λετονία. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις που είχαν ως αντικείμενο τη συνεργασία για κοινωνικά θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός και η φτώχεια με ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφορετικών ηλικιακών ομάδων ενώ παράλληλα αναλύθηκε η διαδικασία μεταφοράς της Καλής Πρακτικής Εθελοντισμού του Δήμου Αθηένου όπως αναπτύχθηκε στο έργο «Volunteering Cities» κατά την α΄φάση του Ευρ. Προγράμματος URBACT III.

Ο Δήμαρχος της Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς καλωσόρισε τους εταίρους του έργου και παρουσίασε την Καλή Πρακτική Εθελοντισμού του Δήμου Αθηένου που έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τη μεθοδολογία του Ευρ. Προγράμματος URBACT III και περιλαμβάνει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής μέσω εθελοντικών κοινωνικών δράσεων με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των ανισοτήτων εντός της τοπικής κοινότητας. 

Το Δίκτυο Μεταφοράς Καλής Πρακτικής «Volunteering Cities+» έχει εγκριθεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.