Την πόρτα του Ανακριτή πέρασε χθες ένας 41χρονος Ρομά, από τον Τύρναβο καθώς συνελήφθη για ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Μαζί με τον συνεργό του, ο οποίος και έχει διαφύγει στην Κύπρο, το 2020 είχαν πραγματοποιήσει ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στον Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά σε δύο κατηγορούμενους που κατηγορούνται για πέντε ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Οι ληστείες και οι κλοπές έγιναν στον Βόλο από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου το 2020.

Ειδικότερα οι δράστες έμπαιναν σε ισόγεια διαμερίσματα ηλικιωμένων ατόμων και με την άσκηση βίας, τους αποσπούσαν χρήματα και τιμαλφή, ενώ οι καταγεγραμμένες ληστείες είναι πέντε και έγιναν σε τέσσερα σπίτια στην περιοχή της Ν. Ιωνίας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, οι δράστες τους ακινητοποιούσαν με τα χέρια τους, τους έβαζαν μαξιλάρια και σεντόνια στο στόμα, ενώ δεν χρησιμοποίησαν κάποιο όπλο ή μαχαίρι. Οι δράστες όμως άφησαν στα σπίτια που εισέβαλαν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, τα οποία βρήκε η Ασφάλεια και τα ταυτοποίησε.

Ο 41χρονος είχε συγγενική σχέση με τον άλλο κατηγορούμενο, που διαμένει στο Αλιβέρι Βόλου, όμως πλέον έχει διαφύγει στην Κύπρο, καθώς είχε παντρευτεί την αδερφή του.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 41χρονος αρνήθηκε πως είχε συμμετοχή σε όλες τις ληστείες και τις κλοπές και παραδέχτηκε τη συμμετοχή του μόνο σε μία και μάλιστα ως τσιλιαδόρος, καθώς είπε ότι κρατούσε το πατζούρι του σπιτιού.

Ακόμη ο 41χρονος δήλωσε στον Ανακριτή ότι εξαναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την πράξη, καθώς ο μπατζανάκης του τον απειλούσε και του ζητούσε επίμονα να τον βοηθήσει.

Ο 41χρονος είναι ήδη κρατούμενος στον Κορυδαλλό για ληστείες και κλοπές και έχει ένα βαρύ ποινικό μητρώο, ενώ αποφασίστηκε η προφυλάκισή του, ουσιαστικά δηλαδή η επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ παραπέμφθηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Τον 41χρονο εκπροσωπεί ο δικηγόρος παρ’ Εφέταις κ. Νικόλαος Παντελοδήμος.

magnesianews.gr