Σε ανακοίνωση του Δήμου Αγιάς αναφέρονται τα εξής:

"Η κ. Κουτσουτάσιου υπερασπίζεται την ιδιοκτησία της. Δικαίωμα της. Ο Δήμος Αγιάςυπερασπίζεταιτο δημόσιο συμφέρον. Υποχρέωση του.

Η κ. Κουτσοτάσιου επιμένει να ανταλλάξουμε το επίδικο τμήμα του δρόμου της με παραθαλάσσιο οικόπεδο. Ο Δήμος Αγιάς (και κανένας δήμος στον κόσμο) δεν μπορεί να εκβιάζεται. Δεν θα ανταλλάξουμε δρόμο με οικόπεδο. Αυτό ας το αντιληφθούν όλοι.

Η κ. Κουτσοτάσιου προτείνει να ακολουθήσουμε την ανατολική παράκαμψη για τη διέλευση του δρόμου δίπλα από το οικόπεδο της. Πρακτικά προτείνει να περάσει ο δρόμος μέσα από τη θάλασσα, αφού στο σημείο που υποδεικνύει το χειμώνα βγαίνει το θαλάσσιο κύμα.

Και κυρίως να περάσει από το σημείο στο οποίο υπάρχει σχεδιασμός  για ποδηλατόδρομο, χώρους αναψυχής και άλλες παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου.

Ο Δήμος Αγιάς θα πράξει ότι αποφασίσει ο Άρειος Πάγος και εφ’ όσον υπάρξει αμετάκλητη κρίση και δικαίωση της κας Κουτσουτάσιου, εκείνηθα αποζημιωθεί  σύμφωνα την απόφαση  απαλλοτρίωσης.

Η κ. Κουτσοτάσιου με την αδιάλλακτη στάση της και ενώ κανένα δικαίωμά της δεν διακυβεύεται ούτε κινδυνεύει, απαγορεύει την συνέχιση των εργασιών αποκατάστασής από το σημείο που επί δεκαετίες είχε σχηματισθεί ως δρόμος. Ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες άλλοι ιδιοκτήτες, συναισθανόμενοι την υποχρέωση τους απέναντι στο δημόσιο συμφέρον έναντι του ιδιωτικού πρόσφεραν  ακόμα και τμήματα των ιδιοκτησιών τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση κατοίκων και επισκεπτών.

Η κ. Κουτσοτάσιου ισχυρίζεται πως δεν είναι κομματικό το κίνητρο της, παρ’ ότι σύζυγος δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης του Δήμου Αγιάς. Ζητά να συλληφθεί ο Δήμαρχος. Γιατί άραγε;

Ξεχνά στις δεκαετίες αυτές ποιοι φορείς σχημάτισαν τον δρόμο και ποιοι φορείς τον συντηρούν μέχρι και σήμερα.  Γιατί τώρα; Ή ενοχλούν τα έργα που γίνονται σε ολόκληρο το Δήμο μας, ή ενοχλεί η μη αποδοχή της πρότασης ανταλλαγής δρόμου με παραθαλάσσιο δημοτικό οικόπεδο ή και τα δύο.

Άλλη απάντηση δεν υπάρχει !

Ο Δήμος Αγιάς θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να επιτύχει την ασφαλή διέλευση των κατοίκων και των επισκεπτών. Με σεβασμό στους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και με προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον. Όπως άλλωστε προκύπτει από τη φύση του ρόλου του, αλλά και την αντίληψη των αιρετών του."