Είναι πλέον γνωστό πως το αθλητικό στοίχημα γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο διαδίκτυο και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και των ψηφιακών συστημάτων. Όλες οι στοιχηματικές εταιρίες, όπως και οι Ελληνικές στοιχηματικές, απευθύνονται τώρα σε ένα ευρύτερο κοινό ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια και αψηφώντας τη φυσική απόσταση που μπορεί να τις χωρίζει από τους παίκτες. 

Υπάρχουν ορισμένα αθλήματα που θεωρούνται παγκόσμια και κάποια άλλα που είναι μεν δημοφιλή σε ορισμένες αγορές, αλλά παραμένουν αδιάφορα για τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό συνήθως μεταφράζεται και σε ό,τι έχει να κάνει με το στοίχημα. Για παράδειγμα, τα eSports ευδοκιμούν στην Ασία και την Ευρώπη, όμως δεν είναι τόσο διαδεδομένα στην Αφρική. Αντίστοιχα, τα στοιχήματα στα eSports είναι πολύ διαδεδομένα στην Ασία και τη γηραιά ήπειρο, όμως δεν έχουν ιδιαίτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον στις άλλες ηπείρους. 

Ας δούμε πως διαμορφώνεται το στοίχημα στα διάφορα μέρη του πλανήτη. 

Το αθλητικό στοίχημα στην Ασία 

Εδώ το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς του αθλητικού στοιχήματος. Σε ολόκληρη την ήπειρο, το ποδόσφαιρο κατέχει την πρώτη θέση στις καρδιές των παικτών και στα ταμεία στοιχηματικών (το ασιατικό χάντικαπ έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής αγορά στο ποδοσφαιρικό στοίχημα). Στην κορυφή βρίσκονται ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως η Αγγλική Premier League ή το Champions League. 

Μετά το ποδόσφαιρο είναι το μπάσκετ, το οποίο στην πραγματικότητα αυξάνει τη δημοτικότητά του με πολύ γρήγορους ρυθμούς στην Ασία τα τελευταία χρόνια. 

Το κρίκετ έρχεται τρίτο στη σειρά και αυτό είναι φυσικό, δεδομένου πως χώρες όπως η Ινδία και το Μπαγκλαντές έχουν βαθιά παράδοση στο άθλημα. 

Στη συνέχεια είναι τα eSports, τα οποία και παίζονται μαζικά στην Ασία αλλά και προσελκύουν το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων παικτών στο στοίχημα. Τα τελευταία χρόνια, τα στοιχήματα στα eSports αυξάνονται συνεχώς και φαίνεται ότι κάποια στιγμή θα ξεπεράσουν τα υπόλοιπα αθλήματα. 

Το αθλητικό στοίχημα στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη το νούμερο ένα άθλημα στο οποίο στοιχηματίζουν οι παίκτες είναι μακράν το ποδόσφαιρο. Είναι επίσης το πιο δημοφιλές άθλημα από όλα. Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν τοπικά πρωταθλήματα και πάνω από αυτά υπάρχουν τα ευρωπαϊκά, τα οποία παρακολουθούν εκατομμύρια οπαδοί.

Οι Ευρωπαίοι παίζουν ποδόσφαιρο, παρακολουθούν ποδόσφαιρο, στοιχηματίζουν στο ποδόσφαιρο και γενικά “ζουν” το ποδόσφαιρο. Είναι τόσο πολύ ενσωματωμένο στην καθημερινή ζωή όλων, που δε θα μπορούσε να μην είναι στην κορυφή της λίστας. 

Μετά το ποδόσφαιρο, οι Ευρωπαίοι στοιχηματίζουν επίσης πολύ στους αγώνες μπάσκετ, ενώ το τένις είναι η τρίτη αγορά με τα περισσότερα στοιχήματα. Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς οι περισσότεροι τενίστες που βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης είναι από την Ευρώπη. Εκτός αυτού, η Ευρώπη έχει δύο από τα τέσσερα Grand Slam - το Wimbledon και το Roland Garros. 

Εκτός από αυτά τα τρία, οι Ευρωπαίοι στοιχηματίζουν επίσης στις πολεμικές τέχνες, τις ιπποδρομίες και τα eSports. 

Τα αθλητικό στοίχημα στην Αφρική

Η Αφρική είναι επίσης μια ήπειρος στην οποία λατρεύεται το ποδόσφαιρο. Οι παίκτες δε στοιχηματιίζουν μόνο σε αφρικανικά πρωταθλήματα αλλά και σε ευρωπαϊκά. 

Εκτός από το ποδόσφαιρο, υπάρχει και έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον για αθλήματα όπως το κρίκετ και το ράγκμπι. Όσον αφορά στο κρίκετ, χώρες όπως η Ζιμπάμπουε, η Κένυα και η Νότια Αφρική βρίσκονται στην κορυφή ειδικά αφού  οι εθνικές ομάδες τους είναι από τις καλύτερες του κόσμου.

Ένα άλλο άθλημα που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος είναι το μπάσκετ. Αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένο σε ολόκληρη την ήπειρο, υπάρχουν ορισμένες περιοχές όπου το μπάσκετ είναι πολύ δημοφιλές. 

Το αθλητικό στοίχημα στην Αυστραλία

Το πιο δημοφιλές άθλημα για στοιχηματισμό στην Αυστραλία είναι το ποδόσφαιρο, ακολουθούμενο από το μπάσκετ και το ράγκμπι. Είναι ενδιαφέρον ότι το κρίκετ δεν βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των παικτών του στοιχήματος, παρόλο που εκεί διεξάγονται μεγάλα τουρνουά.



Το αθλητικό στοίχημα στην Αμερική

Με το NFL να είναι το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα στις ΗΠΑ, είναι μάλλον σαφές ότι το άθλημα που στοιχηματίζεται περισσότερο είναι το αμερικανικό φούτμπολ. Ακολουθούν το μπάσκετ και το μπέιζμπολ, κάτι που επίσης φαίνεται αρκετά φυσικό, δεδομένου ότι τόσο το NBA όσο και το MLB είναι εξαιρετικά δημοφιλή εκεί. 

Οι Βορειο-αμερικανοί στοιχηματίζουν στο χόκεϊ και στις Πολεμικές Τέχνες, με τα στοιχήματα UFC να ξεπερνούν όλα τα στοιχήματα πυγμαχίας. 

Στη Νότια Αμερική το ποδόσφαιρο κυριαρχεί στα αθλητικά στοιχήματα σε χώρες όπως η Βραζιλία, αλλά εδώ μιλάμε για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο -όχι για αμερικανικό ποδόσφαιρο. Κατά τα άλλα, οι Λατινοαμερικανοί φαίνεται να είναι ακριβώς όπως οι βόρειοι, προτιμώντας να στοιχηματίζουν σε αθλήματα όπως το μπέιζμπολ, το μπάσκετ και το τένις.