Οι προοπτικές ανάπτυξης, ιδίως στους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού, των έξυπνων υποδομών και της ενίσχυσης της αστικής ανθεκτικότητας της Λάρισας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ.Κωστή Χατζηδάκη. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υφυπουργού Υποδομών, κ.Νίκου Ταχιάου, αλλά και της Γενικής Γραμματέα Συντονισμού στην Προεδρεία της Κυβέρνησης, Εύης Δραμαλιώτη.

Ο κ.Χατζηδάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα θετικά μηνύματα που καταγράφει η ελληνική οικονομία, ιδίως αναφορικά με την αύξηση των επενδύσεων, των εξαγωγών, καθώς και τη μείωση της ανεργίας. Η προώθηση στρατηγικών επενδύσεων, οι δυνατότητες χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και το πεδίο δραστηριοτήτων που ανοίγεται στον τομέα της πράσινης οικονομίας σηματοδοτούν το πλαίσιο στο οποίο κινείται ο κυβερνητικός προγραμματισμός, με κύριο στόχο τη μεγαλύτερη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας στις επιδόσεις του τομέα της αγροδιατροφής, που έχει κατορθώσει να ανέλθει στη δεύτερη θέση των ελληνικών εξαγωγών, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας. 

Καλωσορίζοντας τον κ.Χατζηδάκη, ο Δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε στη δυναμική προοπτική της Λάρισας, καθώς και στην ετοιμότητα της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, προς την κατεύθυνση τόσο της ανακούφισης των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, όσο και προς την κάλυψη των αναγκών που δημιουργήθηκαν στον Δήμο, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον Daniel.

 

   

«Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους συμπολίτες μας που επλήγησαν, με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς αυτό αποτελεί πολιτική αλλά και ηθική προτεραιότητα για τη δημοτική μας αρχή. Οι πληγές πρέπει να θεραπευτούν, οι άνθρωποι να νοιώσουν ασφαλείς και βέβαιοι για το μέλλον τους και για αυτό προσπαθούμε. Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, χαράσσοντας μια νέα εξωστρεφή πολιτική για τον Δήμο. Η Λάρισα θα κατακτήσει τη θέση που της αξίζει, θα γίνει το επίκεντρο της ανάπτυξης, της καινοτομίας, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη στο κέντρο της Ελλάδας: μια πολιτιστική και αγροτουριστική, έξυπνη πόλη, 12μηνος τουριστικός προορισμός, που είναι πόλος αναφοράς, σημείο συνάντησης, επιλογή προορισμού, με σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, συνεδριακά κέντρα, με δίκτυο logistics», τόνισε ο κ.Μαμάκος. 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας υπογράμμισε πως η διάθεση για συνεργασία, σε αναπτυξιακό επίπεδο, είναι δεδομένη -«οι πόρτες του Υπουργείου είναι και θα είναι πάντοτε ανοιχτές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

   

Το νόμισμα της πόλης, καθώς και καλάθι με τοπικά προϊόντα αγροδιατροφής (τσίπουρο Κατσάρου, κρασί Καριπίδη, χαλβάς-ταχίνι «Όλυμπος»-Παπαγιάννη και μαρμελάδες Jam&Jelly-Foodsurfing) ήταν τα εθιμοτυπικά δώρα του Δημάρχου Λαρισαίων προς τον κ.Χατζηδάκη.