Επιδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά τα οποία έχουν έρθει και φιλοξενούνται στην περιοχή μας αλλά και για την ευαισθητοποίηση των παιδιών των συμπολιτών, ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη-2023», συνεργάζεται με το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Λάρισας,το οποίο συμμετέχει με ψυχολόγο και εκπαιδευτικό ".

Η δράση είχε τίτλο "Ταξίδι ως την Αφρική", έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά που συμμετείχαν να συζητήσουν για τους φιλοξενούμενους του Κέντρου και τις μακρινές χώρες από τις οποίες προέρχονται και ταξιδέψανε στο πιο παράξενο και αστείο καράβι με προορισμό την Αφρική. Φτιάξανε πολύχρωμες μάσκες και μαράκες, μάθανε για τους χορούς και την κουλτούρα τους.

Τα παιδιά άκουσαν με ενδιαφέρον και προσοχή τις ιστορίες των ασυνόδευτων ανήλικων του ΚΦΑΑ Λάρισας και εξασκήθηκαν σε δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και φανταστικού παιχνιδιού.

Η Αντιδημαρχία Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων ευχαριστεί ιδιαίτερα το Κέντρο Φιλοξενίας το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και με τόσο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο στο κάλεσμα για συμμετοχή στο πρόγραμμα της «Κατασκήνωσης στην Πόλη».