Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκο Πιερρακάκη πραγματοποίησε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος στην Αθήνα, όπου του έθεσε το αίτημα του Εφορευτικού Συμβουλίου και της Διευθύντριας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Λάρισας, για την ολοκλήρωση των εργασιών του 2ου ορόφου του κτιρίου που στεγάζεται η Βιβλιοθήκη επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Το κτίριο κατασκευάστηκε και παραδόθηκε το 2013, χωρίς όμως να έχει αποπερατωθεί το 1/3 του κτιρίου, ήτοι ο δεύτερος όροφος, όπου είναι ακόμη γιαπί, με αποτέλεσμα 11 χρόνια μετά να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία των υπολοίπων ορόφων της Βιβλιοθήκης όπου στάζουν νερά, ενώ οι υπάρχοντες χώροι δεν επαρκούν για την ορθή ταξινόμηση και αποθήκευση των χιλιάδων βιβλίων.

Μάλιστα ο Λαρισαίος βουλευτής επισκέφτηκε νωρίτερα, το κτίριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης όπου η Διευθύντρια κα Γεωργία Τσιάνα, η Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου κα Ιουλία Κανδήλα και το μέλος κα Σοφία Χρηστάκη, του έδειξαν την κατάσταση του 2ου ορόφου της Βιβλιοθήκης και τον ενημέρωσαν για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης όπου παράγεται ένα εξαιρετικό έργο από τους εργαζόμενους σ αυτήν.

Κατόπιν αυτών, ο Χρήστος Καπετάνος συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκο Πιερρακάκη στην Αθήνα, του έθεσε το αίτημα της αποπεράτωσης των εργασιών του 2ου ορόφου της Βιβλιοθήκης και την ύπαρξη σχετικής παλαιότερης μελέτης, γεγονός που ο υπουργός δεσμεύτηκε να το μελετήσει άμεσα για να υπάρξει πρόοδος στο σημαντικό αυτό θέμα για τους χιλιάδες Λαρισαίους που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης.

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ο κ. Χρήστος Καπετάνος δήλωσε:

Μετά από 11 χρόνια το αίτημα της διοίκησης και των υπαλλήλων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Λάρισας για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο της οδού 28ης Οκτωβρίου μπαίνει στον χάρτη των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας, με αίτημα την ολοκλήρωση των εργασιών του.

Ευχαριστώ θερμά τον Κυριάκο Πιερρακάκη για την αμεσότητα της συνάντησης και το ενδιαφέρον που επέδειξε. Το θέμα δεν επιλύθηκε με μια συνάντηση, καθώς τα λόγια δεν πρέπει να υπολείπονται των έργων.

Γνωρίζω πολύ καλά το σπουδαίο και σημαντικό έργο της διοίκησης και των υπαλλήλων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Εκατοντάδες μικρά παιδιά επισκέπτονται οργανωμένα την Βιβλιοθήκη από τα σχολεία του νομού μας κάθε χρόνο, συμμετέχοντας σε επιμορφωτικά προγράμματα. Χιλιάδες επίσης, ενήλικες επισκέπτες και αναγνωστικό κοινό δανείζονται βιβλία ετησίως. Τέλος, πολλοί φοιτητές μας την επισκέπτονται ως αναγνώστες επιστημονικών εγχειριδίων.

Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί ο ημιτελής 2ος όροφος της Βιβλιοθήκης που αποτελεί ένα πανέμορφο κτίριο της πόλης μας, με ένα λειτουργικό αμφιθέατρο, που λίγοι όμως ξέρουν ότι υπάρχει κι ένας όροφος ανολοκλήρωτος, που χρειάζεται η Πολιτεία να συνδράμει για την ολοκλήρωση των εργασιών του, προκειμένου η Βιβλιοθήκη να δοθεί σε πλήρη λειτουργία.

Θα παρακολουθώ το θέμα, έως την επίλυση του.

Τέλος, είναι επιτέλους ώρα να λειτουργήσει και το Πρότυπο Σχολείο της Λάρισας, ένας θεσμός που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, με σειρά ενεργειών τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βάσω Ζιάκα και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Νίκο Ζέρβα.