Αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Λάρισας τα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, αποτελούμενη από τους Θανάση Σερδένη, Δήμητρα Σίσκου και Γιώργο Μπαρό, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δήμου Τυρνάβου, τον Δήμαρχο Στέλιο Τσικριτσή και τους Αντιδημάρχους Νίκο Μπαντόγια και Νίκο Αρβανίτη. Επισκέφτηκαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Τυρνάβου, στην περιοχή Τούμπα.

Η νέα Δημοτική Αρχή Τυρνάβου προχώρησε στην επιδιόρθωση του μνημείου το οποίο σε αρκετά σημεία ήταν κατεστραμμένο.

Η συντήρηση και διαφύλαξη των μνημείων της κατοχικής περιόδου 1940 -1944 συμβάλει στο να μαθαίνουν οι νέοι και να μην ξεχνούν οι παλαιοί τον αγώνα που έκανε ο Ελληνικός λαός ενάντια στον κατακτητή.

Ο ελληνικός λαός, την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα κατά της Κατοχής, έδωσε πάνω από 500.000 θύματα. H Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες με τα περισσότερα σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας θύματα του αντιφασιστικού απελευθερωτικού αγώνα. Ο λαός μας συσπειρωμένος στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ μεγαλούργησε με τον αγώνα του κατά των φασιστών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους για την απελευθέρωση της πατρίδας. Ο ηρωικός απελευθερωτικός αγώνας του λαού μας, όπως και των άλλων λαών, επιβεβαίωσε ότι η δύναμη του λαού που βγαίνει μπροστά, οργανωμένος και αποφασισμένος, είναι ανίκητη.

Γι΄αυτό τα μνημεία, τα μουσεία, οι ιστορικοί τόποι χρειάζεται να γίνονται επισκέψεις από τα σχολεία, τους μαζικούς φορείς και οι Δημοτικές Αρχές να τα προβάλουν και να προκαλούν τις επισκέψεις, καθώς να υπάρχει και μακέτα με σύντομο ιστορικό του κάθε μνημείου.