Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν χθες οι τρεις ρομά, ηλικίας 21, 23 και 50 ετών αντίστοιχα, που πριν από λίγες μέρες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνουν χρήματα σε σακούλα από 79χρονη ηλικιωμένη, την οποία επιχείρησαν να εξαπατήσουν για να σώσουν δήθεν συγγενικό της πρόσωπο από τη φυλακή, διότι είχε εμπλακεί σε τροχαίο.

Οι τρεις δράστες έγιναν τσακωτοί χάρη στην προνοητικότητα της 79χρονης, που συνειδητοποίησε πως πρόκειται για απάτη, προσποιήθηκε ότι θα τους δώσει τα χρήματα, τους έκλεισε ραντεβού, ουσιαστικά όμως τους οδήγησε στα χέρια της Αστυνομίας, που έστησε ενέδρα και τους συνέλαβε.

Τα όσα υποστήριξαν χθες στους δικαστικούς λειτουργούν παραπέμπουν σε Όσκαρ μυθοπλασίας, αφού οι ισχυρισμοί τους για να αποφύγουν τη φυλακή ξεπέρασαν κάθε φαντασία.

«Εμείς νομίζαμε ότι ήρθαμε για να παραλάβουμε ηλεκτρικά ποδήλατα. Δουλεύαμε στα Φάρσαλα όταν επικοινώνησε μαζί μας ένας γνωστός και μας ζήτησε να του κάνουμε εξυπηρέτηση. Ήρθαμε με το αυτοκίνητο στον Αλμυρό και πήγαμε στο σπίτι της κυρίας διότι θα μας έδινε τα χρήματα για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, να τα πάρουμε και να τα μεταφέρουμε», ήταν το σενάριο που έπλασαν, όμως δεν έγιναν πιστευτοί, καθώς οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν και τα στοιχεία της προανάκρισης ήταν τέτοια, που η υπόθεση ήταν «δεμένη» καλά.

Ο συνήγορός τους επιχείρηση να πείσει τους δικαστές ότι θα πρέπει να κατηγορηθούν για συναυτουργία σε απάτη, όμως το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και άκουσαν καμπάνα καταδίκης δύο χρόνων, που είναι άμεσα εκτελεστή.

Οι τρεις Ρομά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έκαναν συχνές αναφορές σε κάποιον «κύριο Δημήτρη», ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους είναι ο άνθρωπος που τους καθοδήγησε τηλεφωνικά για να μεταβούν στον Αλμυρό για τα ηλεκτρικά ποδήλατα… Από εκεί και πέρα είχαν πάθει «αμνησία» και δεν θυμόντουσαν άλλες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται πως ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην 79χρονη συστήθηκε ως αστυνομικός και της είπε ότι ο γιος της προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό και για να αποφύγει τη φυλάκιση, η γυναίκα θα έπρεπε να δώσει 70.000 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, προκειμένου να εξακριβωθεί αν οι τρεις ρομά έχουν εμπλακεί και σ’ άλλες παρόμοιες απάτες αφενός κι αφετέρου για να εντοπιστούν οι συνεργοί τους.

Bάσω Κυριαζή (Tαχυδρόμος)