Ξεκινάει από σήμερα το κύμα καύσωνα «Κλέων» που θα πλήττει τη χώρα μας για αρκετές ημέρες, με τον υδράργυρο να παρουσιάζει άνοδο και τη θερμοκρασία να παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

Όπως έχουν προειδοποιήσει εδώ και μέρες οι μετεωρολόγοι, η θερμοκρασία κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η διάρκεια του καύσωνα αναμένεται να φθάσει τις 6 με 9 ημέρες.

Όσο διαρκέσει ο καύσωνας, γίνεται έκκληση να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και να περιορίζονται οι εξωτερικές δραστηριότητες, ειδικά τις μεσημβρινές ώρες. 

Ειδικότερα, για σήμερα υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με μέγιστες τιμές στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς, στην κεντρική Μακεδονία τους 38 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στο εσωτερικό της Στερεάς και της Θεσσαλίας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του καιρού, οι πιο δύσκολες -κατά συνέπεια και πιο ζεστές- ημέρες θα είναι η Παρασκευή 14 Ιουλίου, το Σάββατο 15 του μήνα και η Κυριακή (16/7). Ο υδράργυρος το διάστημα αυτό θα βρίσκεται στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου (στη Λάρισα αναμένεται να φτάσεις έως και τους 44 βαθμούς).