Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο τμήμα του Κύκλου Μάθησης του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων: «Αναζητώντας Εργασιακές Διαδρομές με όχημα τις Δεξιότητες», το οποίο εντάσσεται στον πυλώνα «Μάθηση & Αγορά Εργασίας» και περιλάμβανε 2 δια ζώσης εργαστήρια (24 & 31 Μαρτίου 2023) και εξ αποστάσεως αλληλεπίδραση, με το συντονισμό της κας Κέλλυς Γεροστέργιου, Προϊσταμένη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης της Περ/κής Δ/νσης ΔΥΠΑ Θεσσαλίας.

Οι εκπαιδευτές/τριες Ντίνος Παναγούλης, Αχιλλέας Βαϊόπουλος, Φανή Χρήστου και Μαριάνθη Μπουλομπάση, στελέχη του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, παρακίνησαν με βιωματική προσέγγιση τους 20 περίπου νέους που συμμετείχαν ώστε να βρουν τα δυνατά τους σημεία, να εξοικειωθούν με τις δεξιότητες για τη δια βίου μάθηση, να καλλιεργήσουν τη μεταγνώση και την κριτική σκέψη, δίνοντας παράλληλες συμβουλές για σύγχρονες τεχνικές αναζήτησης εργασίας.

Επιπλέον, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αχιλλέας Κυρίτσης και Αλέξανδρος Καλλίνος επικοινώνησαν τη δράση τους στους/στις συμμετέχοντες/ουσες, ωθώντας τους για δράση στην ενεργό πολιτειότητα.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων. Ο Κύκλος Μάθησης «Αναζητώντας εργασιακές διαδρομές με όχημα τις δεξιότητες» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της διά βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Ένας Κύκλος Μάθησης υψηλής ζήτησης από τη νεολαία της πόλης μας.. την ελπίδα της πόλης μας..