“Οι αγρότες της χώρας είναι αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών.
Ο πρωτογενής τομέας είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ανάκαμψη της Εθνικής και της Τοπικής οικονομίας, ενώ η ενίσχυση και η στροφή του προς την εξωστρέφεια μέσω συνεταιριστικών σχημάτων η ενδεδειγμένη λύση”.

Αυτό τόνισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής, μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αγιά, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της AgroThessaly 2023 που διοργανώνεται στη Λάρισα με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΘ - HELEXPO.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Νταής υποστήριξε ότι το μέγεθος των ελληνικών επιχειρήσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα σε όλα τα επίπεδα παραμένει αρκετά μικρό, με αποτέλεσμα οι περισσότερες ελληνικές μονάδες να μην είναι ανταγωνιστικές όσον αφορά τις εξαγωγές και τα διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα.
«Οι αγρότες πρέπει να στραφούν στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του κόστους, αν θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να διατηρήσουν τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους και ο δρόμος είναι η δημιουργία μεγάλων και ισχυρών συνεργατικών σχημάτων και συνεταιρισμών» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Νταής σημείωσε πως η διασύνδεση και η δικτύωση μεταξύ παραγωγών, πανεπιστημίων και τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί τη διέξοδο για τον περιφερειακό σχεδιασμό του αγροτοδιατροφικού τομέα που είναι ο βασικός πυλώνας της Τοπικής οικονομίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 13ης AgroThessaly σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και την ΔΕΘ HELEXPO με θέμα: «Ακόμα σχετικό το συνεταιριστικό μοντέλο; Απόλυτα!» και ομιλητή τον Δρ. Θεοδοσίου Γεώργιο, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας