Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ακόμα μία ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΣΟΕΔ), σε μία κατάμεστη αίθουσα στο κέντρο της Λάρισας.

Το σεμινάριο Α' Βοηθειών έγινε σε συνεργασία με την Προσκοπικη Ομάδα Πολιτικής Προστασίας ΠΟΠΠ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ν. Λάρισας οι οποίες με έμπειρους εκπαιδευτές παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους τον τρόπο που μπορεί να γίνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ, αλλά και την απόφραξη αεραγωγού - πνιγμονή.

Η επιθυμία του κόσμου όλες αυτές τις μέρες για την παρακολούθηση του σεμιναρίου ήταν πάρα πολύ μεγάλη, που ανάγκασε τους διοργανωτές να δεσμευτούν την επανάληψή του σύντομα.

Το παρόν έδωσε για ακόμα μία φορά ο στενός φίλος και υποστηρικτής του ΣΟΕΔ, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής κ. Θανάσης Παιδής , ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Παπαποστόλου , αλλά και πολλοί άλλοι φίλοι και γνωστοί που στηρίζουν εδώ και καιρό αυτή την προσπάθεια.

Στο τέλος δόθηκαν ατομικές ονομαστικές βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου σε όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι φεύγοντας δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για τις χρήσιμες γνώσεις που προσκόμισαν, έτσι ώστε να τις χρησιμοποιήσουν αν ένας δικός τους άνθρωπος βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Όπως δήλωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΟΕΔ, οι ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και της κάθε οικογένειας, θα συνεχιστούν να διοργανώνονται στη Λάρισα αλλά και σε άλλες πόλεις και σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη δράση τους.