Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, μετά την ενημέρωση που είχε για την εξέλιξη των εργασιών ανάδειξης της Ακρόπολης της Αρχαίας Φαρσάλου.

Ο κ. Εσκίογλου, μαζί με την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή και την ειδική συνεργάτιδα για θέματα Πολιτισμού κ. Άννα Φλωρά, βρέθηκε στο χώρο των εργασιών και ενημερώθηκε γι’ αυτές από την αρχιτέκτονα μηχανικό κ. Μαριλού Τελλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή εξελίσσεται η δεύτερη φάση του έργου, στα δύο πλατώματα της Ακρόπολης όπου θα στερεωθεί και θα συντηρηθεί το αρχαίο και βυζαντινό τείχος και οι λιθόκτιστες δεξαμενές, ενώ επίσης θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα.

Θα δημιουργηθούν ενημερωτικά έντυπα και σε μορφή Braille για άτομα με προβλήματα όρασης και θα τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης και πληροφόρησης.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου δήλωσε τα εξής: «Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για την πορεία ενός πολύ σημαντικού έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενός έργου ανεκτίμητης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, την ανάδειξη της Ακρόπολης της Αρχαίας Φαρσάλου.

Είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση τα Φάρσαλα να μπουν στον χάρτη των περιοχών του ιστορικού τουρισμού, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να αναδειχθεί η πλούσια και μακραίωνη διαδρομή μας.

Είναι ένα ιδιαίτερο έργο που χρειάζεται ακόμη πολύ χρήμα και χρόνο για να αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο, όμως είμαστε πεπεισμένοι και αποφασισμένοι πως με τις σωστές συνέργειες θα φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Προς την κατεύθυνση αυτή εξετάζουμε κάθε δυνατό τρόπο βελτίωσης της προσβασιμότητας στο χώρο, με ασφάλεια και προπαντός με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στην ιστορία του χώρου» κατέληξε.