Νέα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα με την νέα σχολική χρονιά.

Έτσι, από 62 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία που λειτουργούσαν το σχολικό έτος 2019-2020, επεκτείνονται σε 120, ενώ ήδη από πέρυσι υπάρχει τουλάχιστον ένα Πρότυπο ή και Πειραματικό σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

Το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν εισήγησης της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) και σύμφωνης γνώμης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), ανακοίνωσε το χαρακτηρισμό σχολικών μονάδων ως Πειραματικών Σχολείων από το σχολικό έτος 2022-2023, ορίζοντας την διασύνδεση μεταξύ τους καθώς και τις σχολικές μονάδες με κοινά Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια (ΕΠ.Ε.Σ.).

Οι μαθητές που φοιτούν στις παραπάνω σχολικές μονάδες κατά τον χαρακτηρισμό τους εξακολουθούν να φοιτούν σε αυτές, εφόσον το επιθυμούν.

Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

(*) Στη Λάρισα, για το νέο σχολικό έτος, θα λειτουργήσουν ως Πειραματικά σχολεία το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας και το 1ο Λύκειο Λάρισας.

Τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία ανά Περιφέρεια Εκπαίδευσης και βαθμίδα καθώς και την μεταξύ τους διασύνδεση μπορείτε να τα δείτε εδώ:

https://depps.minedu.gov.gr/?page_id=10899