Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στις Π.Ε. Λάρισας, Μαγνησίας και στις Σποράδες προβλέπεται για αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού, αύριο Τετάρτη στη Θεσσαλία θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έντασης 4 με 6 μποφόρ.

Σε επαγρύπνηση και επιφυλακή καλούνται όλοι οι φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 απαγορεύεται η κυκλοφορία, διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας εκδίδεται για περιοχές όπου προβλέπεται κατηγορία κινδύνου 3 (Υψηλή), κατηγορία κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλή) ή κατηγορία 5 (κατάσταση συναγερμού), βάσει του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. Η σχετική απόφαση έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν εργασίες στην ύπαιθρο και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν καπνό η φωτιά οι πολίτες καλούνται να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 και τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.