Η δημοτική παράταξη "Ορμή Ανανέωσης", με τον επικεφαλής της Νίκο Γαμβρούλα, και το στέλεχος Γιώργο Νταφοπουλο, τίμησε και φέτος τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καταθέτοντας στεφάνι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στην συνέχεια εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

"Πέρασαν κιόλας 49 χρόνια από εκείνη την ημέρα, την 17η Νοεμβρίου 1973, όταν και γράφτηκε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας των αγώνων για τη Δημοκρατία, στη χώρα που τη γέννησε.

Θαρραλέοι Έλληνες Δημοκράτες με μπροστάρηδες τους νέους, ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη Χούντα των συνταγματαρχών μέσα στο Πολυτεχνείο αλλά και γύρω από αυτό. Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα το "Ψωμί- Παιδεία-Ελευθερία" έστειλαν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν ανεχόταν πια την καταπάτηση των δημοκρατικών του δικαιωμάτων. Σχεδόν μισό αιώνα πλέον, η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει το ύψιστο σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Η θυσία των ηρώων και το μήνυμα της εξέγερσης παραμένουν και θα παραμένουν ζωντανά, αποτελώντας έναν οδηγό στον καθημερινό αγώνα που απαιτείται για την προάσπιση της δημοκρατίας. Έναν αγώνα που είναι διαρκής.

Ως νέα γενιά οφείλουμε όχι μόνο να δικαιώσουμε τη θυσία των ηρώων του Πολυτεχνείου, αλλά να αγωνιζόμαστε και εμείς, καθημερινά, για όλα όσα και σήμερα απειλούνται: είναι η ίδια η Δημοκρατία, τα δικαιώματα στην εργασία, τη μόρφωση, την υγεία αλλά και την ίδια τη ζωή.

Η δημοτική μας παράταξη, με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, τίμησε και φέτος την μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καταθέτοντας στεφάνι ως ελάχιστο φόρο τιμής, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου."