Το καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση, αλλά δε χρειάζεται να φοβάστε. Οι ζεστές ημέρες στην πόλη απαιτούν περισσότερα από ένα δροσερό ρόφημα κι ένα καπέλο. Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται και οι τσιμεντένιοι δρόμοι και τα κτίρια, εκπέμπουν θερμότητα, η εξοικείωση με τις άβολες αυτές ημέρες, γίνεται ζωτικής σημασίας. Παρακάτω, θα αναλύσουμε μια σειρά από συμβουλές που έχουν σχεδιαστεί για να σας εξοπλίσουν με τις γνώσεις και την ανθεκτικότητα που χρειάζονται όχι μόνο για να επιβιώσετε αλλά και να απολαύσετε την καλοκαιρινή ζωή στην πόλη.

Νερό, το άλφα και το ωμέγα

Ανάμεσα στο αστικό χάος, το να παραμένετε ενυδατωμένοι, φαίνεται να είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Η διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων ενυδάτωσης δεν είναι απλώς μια επιλογή, είναι μια ανάγκη για να επιβιώσετε ανάμεσα στους καυτούς, άδειους δρόμους. Πέρα από το να ξεδιψάσετε, η επαρκής ενυδάτωση αποτελεί ένα μυστικό όπλο για να κρατήσετε μακριά την κούραση, τη ζαλάδα και την αδιαθεσία. Έτσι, καθώς κάνετε βόλτες στην πόλη, να θυμάστε ότι ένα μπουκάλι νερό, δεν είναι απλώς ένας σύντροφος, είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορείτε να κυκλοφορείτε, αποφεύγοντας τους κινδύνους.

Πάρτε τις απαραίτητες προφυλάξεις 

Εφοδιάζοντας τον εαυτό σας με αντηλιακό, άνετο/αέρινο ντύσιμο και ένα καλό καπέλο θα καταφέρετε να προστατέψετε τον εαυτό σας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Το αντηλιακό λειτουργεί ως ασπίδα ενάντια στις ισχυρές ακτίνες και για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό, πρέπει να το ανανεώνετε κάθε 3-4 ώρες. Τα αέρινα ρούχα, από βαμβακερά, απορροφητικά υφάσματα θα σας βοηθήσουν να παραμένετε δροσεροί, όσο κυκλοφορείτε στην πόλη. Μην ξεχνάτε το καπέλο. Το καπέλο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή προστασίας, ειδικά αν το βρέξετε λίγο για να αισθανθείτε λίγη παραπάνω δροσιά. 

Διαλέξτε τις δραστηριότητές σας με σύνεση 

Προγραμματίστε τις υπαίθριες δραστηριότητες σε πιο δροσερές περιόδους της ημέρας, όπως νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη ζέστη του μεσημεριού και να σας κρατήσει ασφαλείς. Όταν είναι δυνατόν, κάντε διαλείμματα σε σκιερές περιοχές για να αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο. Τα πάρκα, τα δέντρα, τα μαγαζιά με κλιματισμό και οι υπαίθριοι χώροι μπορούν να σας προσφέρουν λίγη ώρα δροσιάς. Ένας μικρός ανεμιστήρας με μπαταρία μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση όταν είστε εν κινήσει και νιώθετε υπερθέρμανση.

Μείνετε στο σπίτι 

Όταν το θερμόμετρο της πόλης εκτοξεύεται, η πιο σοφή επιλογή είναι να βρείτε καταφύγιο στις ανέσεις του σπιτιού σας. Είναι μια ευκαιρία να απολαύσετε χαλαρές δραστηριότητες στο σπίτι, από το διάβασμα ενός καλού βιβλίου, μέχρι την ενασχόληση με δημιουργικά χόμπι ή να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας σειρές και ταινίες. Μένοντας στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πιο έντονης ζέστης, όχι μόνο προστατεύεστε από πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τη ζέστη, αλλά δημιουργείτε επίσης μια όαση δροσερής ηρεμίας στο δυστοπικό τοπίο μιας πόλης. Δημιουργήστε τις κατάλληλες συνθήκες ακολουθώντας τα εξής βήματα: 

  • ανοίξτε παράθυρα και μπαλκονόπορτες για να κάνουν «ρεύμα»
  • χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες και κλιματιστικό
  • κάντε κρύα ντουζ όσες φορές το χρειάζεστε 
  • χρησιμοποιήστε βρεγμένες πετσέτες ή υφάσματα και τοποθετήστε τα στον αυχένα ή στους καρπούς σας
  • μην τρώτε βαριά γεύματα
  • χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να επικοινωνήσετε με τους οικείους σας
  • οργανώστε δραστηριότητες με φίλους, στο σπίτι
  • φορέστε ελαφριά ρούχα, εσώρουχα ή μόνο το μαγιό σας 

Με αυτούς τους τρόπους, η ζωή στην πόλη το καλοκαίρι, θα γίνει λίγο πιο ευχάριστη, χωρίς να έχετε τίποτα να ζηλέψετε, από όσους απολαμβάνουν τις διακοπές τους.