Στο μείζον ζήτημα της διέλευσης των σιδηροδρομικών γραμμών μέσα από την πόλη της Λάρισας επανέρχεται ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, υπογραμμίζοντας πως η δημοτική αρχή συνεχίζει να αδιαφορεί - επιδεικτικά- για το θέμα.

Μάλιστα ο κ. Μαμάκος δίνει και σχετικό βίντεο στη δημοσιότητα.

«Η Λάρισα, από το 2017 ως το 2022, έχει θρηνήσει τέσσερις νεκρούς -κι έναν ακρωτηριασμό- σε σιδηροδρομικά δυστυχήματα μέσα στην πόλη. Το θέμα της διέλευσης των σιδηροδρομικών γραμμών μέσα από τον αστικό ιστό είναι μείζον ζήτημα για τη Λάρισα. Δυστυχώς ο κ. Καλογιάννης έχει επιδείξει μια τεράστια αδιαφορία, όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να κάνει το παραμικρό για την αντιμετώπιση του τόσου σοβαρού θέματος.

Η μόνη αρχή που δεν έχει πάψει να ασχολείται με το ζήτημα είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης, κ.Κώστας Αγοραστός, ανακοίνωσε χθες την έναρξη της προμελέτης υπογειοποίησης των γραμμών, στο τμήμα μεταξύ των οδών Υψηλάντου και Αγιάς.

Στις 26 Ιανουαρίου, στην παρουσίαση του «οράματός» του για τη Λάρισα, ο κ. Καλογιάννης δεν έκανε ΚΑΜΙΑ απολύτως αναφορά για τις γραμμές του ΟΣΕ εντός του αστικού ιστού. ΚΑΜΙΑ αναφορά δεν έκανε στο τι θα πράξει με τις γραμμές του ΟΣΕ μέσα στη Λάρισα ούτε προχθές, στις 27 Απριλίου, στην παρουσίαση υποψηφίων της παράταξής του. Επιδεικτικά.

Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεται το «ισορροπημένο έργο» στις συνοικίες ο κ. Καλογιάννης, με αυτόν τον τρόπο κάνει όλα αυτά τα χρόνια την «ιεράρχηση και προτεραιοποίηση των παρεμβάσεων».

Με πρωταθλητισμό στις απευθείας αναθέσεις και τις «χαριστικές συμβάσεις», με διορισμούς συγγενικών προσώπων και ημετέρων, με πλασματικούς προϋπολογισμούς και εξαιρετικά μικρές απορροφήσεις χρημάτων από ευρωπαϊκά προγράμματα, με μηδενικά αποτελέσματα σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης (σιδηροδρομικές γραμμές, Τελωνείο, συνοικίες, καθαριότητα), με όξυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, με τις αστοχίες στο ΣΒΑΚ, με τα πάρκινγκ που παραμένουν αόριστες υποσχέσεις, με εμμονή σε αποτυχημένες πρακτικές που οδηγούν σε χαμένες ευκαιρίες για την πόλη.

Όχι άλλοι νεκροί στις σιδηροδρομικές γραμμές της Λάρισας.

Δεσμεύομαι ότι από τις πρώτες μου ενέργειες ως δήμαρχος Λαρισαίων θα είναι η εκπόνηση μελετών από εξειδικευμένους τεχνοκράτες, για να βρεθούν άμεσες λύσεις στην αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού προβλήματος για την πόλη», υπογραμμίζει ο κ.Μαμάκος.