Ενημερωτική ημερίδα στο Μικρό Ευύδριο με θέμα την συμβολαιακή καλλιέργεια του  Ιπποφαούς στην Ελλάδα, συνδιοργάνωσαν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ενιπέας Φαρσάλων και η Ομάδα Παραγωγών «Ιπποφαές Ελλάς Α.Ε.».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Συνεταιρισμού Θανάση Καραϊσκου, με σημαντική συμμετοχή αγροτών της περιοχής, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με την υψηλή παραγωγικότητα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το χαμηλό κόστος παραγωγής (λόγω έλλειψης αγκαθιών και μηχανικής συλλογής), που προσφέρουν οι συγκεκριμένες ποικιλίες. Επίσης έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή της Ιπποφαές Ελλάς Νικόλαο Δούκαια τη διασφάλιση της πώλησης της παραγωγής, η οποία είναι διασφαλισμένη και προσφέρει κερδοφορία σε σχέση με το κόστος παραγωγής,ια την υψηλή τεχνογνωσία της καλλιέργειά τους στην Ελλάδα καθώς και για τη δυνατότητα συμβολαιακής καλλιέργειας με την Ιπποφαές Ελλάς Α.Ε. Ο γεωπόνος και διευθυντής N.AGRO.S. Κωνσταντίνος Κόκκινος παρείχε πληροφορίες για το κόστος της επένδυσης, τις εισφορές του ΕΛΓΑ και την υψηλή μοριοδότηση που προσφέρει στους παραγωγούς σε επιδοτούμενα προγράμματα.το πλαίσιο της εκδήλωσης, η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίδη παρουσίασε τα εργαλεία χρηματοδότησης της επένδυσης μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και τις δυνατότητες διαχείρισης των οφειλών.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Θανάσης Καραίσκος χαιρέτισε την ανταπόκριση των μελών του Συνεταιρισμού, η οποία υπήρξε ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την διερεύνηση εγκατάστασης ενός πυρήνα καλλιέργειας Ιπποφαούς στην περιοχή των Φαρσάλων και πρόσθεσε: Ο Συνεταιρισμός μας πιστός στην αποστολή του να ενημερώνει υπεύθυνα τα μέλη του για όλες τις εξελίξεις στην αγροτική παραγωγή και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, κάλεσε τους εκπροσώπους της Εταιρίας Ιπποφαές Ελλάς να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προοπτικές της καλλιέργειας του ιπποφαούς στην επαρχία, την παραγωγική εξέλιξη του δέντρου μέχρι την διαδικασία που προβλέπει η συμβολαιακή καλλιέργεια και για τις ανάγκες της αγοράς. Η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα και ο κάθε παραγωγός θα αποφασίσει με βάση τις δυνατότητες του μια πιθανή συνεργασία με την Εταιρία.