Τα προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό κλάδο, συζήτησαν ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ακης Νασιώκας, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαράλαμπο Παπαδόπουλο και τον γενικό γραμματέα Κωνσταντίνο Γκουντέλο, στα γραφεία του Συλλόγου στη Λάρισα.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος από την οικονομική κρίση του 2008 και μετά, έχουν κλείσει μέχρι σήμερα, σε όλη τη χώρα, 230.000 επιχειρήσεις και γενικότερα ο κλάδος συνεχίζει να διανύει μια περίοδο καμπής.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, παρουσίασαν τα αιτήματά τους στον υποψήφιο βουλευτή κ. Νασιώκα, τα οποία είναι: «η δημιουργία ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και η μείωση του ΦΠΑ».

Όπως τόνισε ο κ. Νασιώκας «ο εμπορικός κλάδος είναι ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας του τόπου και η ανάκαμψή του θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στον προγραμματισμό σχεδίων ανάπτυξης της χώρας».

Δήλωσε δε, πως «η ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων τους, θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Να σημειωθεί πως κατά τη συζήτηση, έγινε αναφορά στα επιδοτούμενα επιχειρησιακά προγράμματα, για τα οποία ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «εξαιρείται σχεδόν το 70% των εμπορικών επιχειρήσεων».