Συνελήφθη, χθες σε περιοχή της Ελασσόνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί Τελωνειακού Κώδικα.

Εντοπίσθηκαν, από τους αστυνομικούς, δύο ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με πλήρως λειτουργικά συστήματα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας από τον δράστη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Ελασσόνας εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε.

Στην κατοχή του, καθώς και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του και στον αύλειο χώρο αυτής (αποθήκη, τροχόσπιτο, κοντέινερ), βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

.60 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, σε 51 γλάστρες, ύψους από 9 έως 126 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν,

.ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 88,2 γραμμαρίων,

.ποσότητες αποξηραμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 2.041 γραμμαρίων,

.ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, σε μορφή σοκολάτας, συνολικού βάρους 107,4 γραμμαρίων,

.αποξηραμένοι κλώνοι-φύλλα κάνναβης, συνολικού βάρους 11.319,1 γραμμαρίων,

.5 ζυγαριές ακριβείας,

.3-τρίφτες,

.καπνός, βάρους 1.054 γραμμαρίων, χωρίς ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης,

.1 πιστόλι - εκτοξευτήρας φωτοβολίδων,

.47 φυσίγγια αβολίδωτα,

.το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.820 ευρώ,

.1 κινητό τηλέφωνο,

.1 φιαλίδιο με χασισέλαιο, βάρους 52,8 γραμμαρίων,

.3 σύριγγες με χασισέλαιο (5,6, 5.8 και 4.6 ml),

.1 αυτοσχέδια μεταλλική πρέσα συμπίεσης- παρασκευής κατεργασμένης κάνναβης (μορφή σοκολάτας),

.διάφορα σύνεργα της υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (σπιράλ εξαερισμού, τουρμπίνα εξαερισμού, μετατροπέας τάσης ρεύματος, ασύρματη κάμερα, 2 ηλεκτρικούς χρονοδιακόπτες, 2 πλαστικά δοχεία με υγρό λίπασμα, ένα ρολό νάιλον σπόγγο, ανακλαστικό ειδικό κάλυμμα και 8 ηλεκτρικούς λαμπτήρες συνδεδεμένοι με ρεύμα).

Κατασχέθηκε, επίσης, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς του.

Επιπροσθέτως, σε αγροτεμάχιο του δράστη σε περιοχή της Ελασσόνας, μετά από υπόδειξή του, βρέθηκαν 16 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, σε 15 γλάστρες, ύψους από 80 έως 100 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Δείτε φωτογραφίες: 

Δείτε το βίντεο: