Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις των 111 χρόνων για την απελευθέρωση της πόλης και της επαρχίας Ελασσόνας από τους Οθωμανούς συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, με μήνυμά της η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Συμπληρώθηκαν, φέτος, 111 από την απελευθέρωση της περιοχής της Ελασσόνας από τους Τούρκους, ανοίγοντας το δρόμο στον Ελληνικό στρατό, προκειμένου να συνεχίσει την νικηφόρο πορεία του για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης εκείνη την ‘’ευλογημένη’’, για την πατρίδα, χρονιά του 1912.

Το ‘’νικηφόρο’’ έτος του 1912 δεν ήρθε, όμως, ως τυχαίο αποτέλεσμα. Αντίθετα, ήταν αποτέλεσμα εργώδους προετοιμασίας και διάθεσης πόρων, εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, όπως και πράξεων ηρωισμού από στρατευμένους, αλλά και πολίτες. Με λίγα λόγια ήταν αποτέλεσμα μιας συλλογικής, όσο και πολύ-επίπεδης προσπάθειας, της οποίας η συγκολλητική ουσία ήταν το Όραμα.

Κατά την ιστορική περίοδο που διανύουμε η Ελασσόνα, ευτυχώς, δεν κινδυνεύει από την επιβουλή κανενός εξωτερικού εχθρού. Αυτό το έλυσαν πριν από 111 χρόνια οι πρόγονοί μας, με τον ηρωισμό τους και την αυταπάρνησή τους.

Σήμερα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την περιοχή είναι η επανάπαυση και η έλλειψη ενδιαφέροντος , κυρίως από πλευράς της επίσημης Πολιτείας. Η ‘’πολύ-χτυπημένη’’ από φυσικές καταστροφές Ελασσόνα έχει, όμως, την ανάγκη ενδιαφέροντος όλων των επιπέδων διακυβέρνησης: της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως έχει την ανάγκη μέριμνας από πλευράς του επίσημου κράτους. Γιατί κάποτε όλα περνούν, είτε οι σεισμοί, είτε οι βιβλικές καταστροφές. Αυτό που απομένει όταν φύγουν οι ‘’κάμερες των καναλιών’’, ωστόσο, είναι η διάθεση επίλυσης των τεράστιων προβλημάτων που, αναπόφευκτα, μένουν πίσω.

Παράλληλα, η μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική της Ελασσόνας που ταυτίζεται με την ανάδειξη και αξιοποίηση του μυθικού Ολύμπου, προβάλλει πλέον ως η  μεγαλύτερη αναγκαιότητα στις νέες συνθήκες. 

Ημέρες σαν τη σημερινή, θυμόμαστε με σεβασμό και κατάνυξη τους αγωνιστές που έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πατρίδας, του Τόπου μας και των Ανθρώπων του, αλλά κυρίως δεν ξεχνούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για αυτούς, έτσι ώστε να σταθούμε αντάξιοί τους, με τους σημερινούς όρους και δεδομένα.

Η Ελασσόνα σίγουρα έχει βαρύ όνομα, παρελθόν και Ιστορία. Χρέος μας είναι να μην την αφήσουμε μονάχη της στο παρόν της και το μέλλον της».